Βάσω Βουτσινά: Αυτή είναι η απάντησή μου στο ΔΣ του σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου (εικόνες+βίντεο)

Με δικαιολογία συζήτηση-συνέντευξή μου στην διαδικτυακή εκπομπή <<Νέα των υγειονομικών>> της ιστοσελίδας <<ygeionomikoi.gr>>, το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων του Γ.Ν.Κεφαλονιάς και επειδή μάλλον μου …<<χρώσταγε πολλά>>,με ανακοίνωσή του ,προέβη σε βαρύτατους προσβλητικούς και ανήθικους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου και την πολιτική συνδικαλιστική μου δραστηριότητα.

Διέταξε δε την ιστοσελίδα που με φιλοξένησε ,να προβεί σε λογοκρισία εις βάρος μου, χουντικής έμπνευσης και πρακτικής και…άκουσον άκουσον απαίτησαν από την συνομιλήτρια μου να ζητήσει αυτή συγνώμη για άποψη που εξέφρασα εγώ !!!

ΔΕΝ θα τους ακολουθήσω στον κατήφορό τους γιατί η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με τη δική μου συνδικαλιστική ηθική, τη δημοκρατική μου διαπαιδαγώγηση και την πολιτική μου πρακτική.

Για πλήρη εικόνα παραθέτω : 1)το συγκεκριμένο σημείο της συνέντευξηςπου αναφέρεται στη ΜΕΘ, 2) μία απο΄τις συνομιλίες μου στα ΜΜΔικτύωσης με μέλος του ΔΣ του σωματείου όταν έφευγε η ΜΕΘ <<σιωπηρά>>  

,3) την απάντηση της ιστοσελίδας που με φιλοξένησε, 4) την ανακοίνωση μου αμέσως όταν πληροφορήθηκα ότι φεύγει η μονάδα ,5) ανακοίνωση του ΔΣ του σωματείου περί <<εξαπάτησης>>τους από τη διοίκηση σχετικά με τη ΜΕΘ .

Παρουσιάζω λοιπόν το ιστορικό των <<…ασύστολων ψευδών ,παραπληροφόρησης,διασποράς ψευδών ειδήσεων και κατάπτυστης συκοφαντίας κατά του σωματείου…>> :

Το απόγευμα της 12ης Μαρτίου 2020 ,ώρα 4.16μμ ,λαβαίνω μήνυμα από μέλος του ΔΣ του σωματείου ότι η <<μονάδα ΜΕΘ τέλος , έχει ήδη πακεταριστεί και φεύγει >>,γεγονός που το ΔΣ του σωματείου γνώριζε από την πρωινή του συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου παρουσία και άλλων.

8.50μμ διαβάζω το μήνυμα ,ζητάω επεξήγηση τι εννοεί ο αποστολέας και την ίδια στιγμή παίρνω απάντηση ότι τα μηχανήματα της ΜΕΘ έχουν συσκευαστεί και θα σταλούν Ρίο .Ζητάω να ενημερώσει (τον κεφαλονίτικο λαό) σαν μέλος του ΔΣ, ως όφειλε και μπορούσε θεσμικά. Καμία απάντηση επ αυτού.

Αμέσως το ίδιο βράδυ , θεώρησα ότι είναι υποχρέωσή μου ,σαν εργαζόμενη στο Γ. Νοσοκομείο ,σαν συνδικαλίστρια ,σαν κεφαλονίτισσα και έχονταςκαι την εμπειρία της προηγούμενης αποτροπής αρπαγής της ΜΕΘ , να ενημερώσω την κοινωνία των νησιών μας ,μέσω των ΜΜΕ και ΜΜΔ , καλώντας και το σωματείο να πάρει θέση για αυτό.

Την επόμενη μέρα το ΔΣ του σωματείου βγάζει ανακοίνωση -δικαιολογία και αφού ήδη είχαν φύγει τα μηχανήματα .

Η συνήθης συνδικαλιστική πρακτική σε τέτοια σοβαρά ζητήματα είναι η άμεση, δηλαδή ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, καταγγελία της πρόθεσης και της πράξης ,ενημέρωση των ενδιαφερομένων και φυσικά οργάνωση πρακτικής αποτροπής του γεγονότος.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ (εκτός μιας ανακοίνωσης και αυτή κατόπιν εορτής) ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ?

Πως τόσα μέλη του ΔΣ έμπειροι συνδικαλιστικά και με κομματική εκπαίδευση <<εξαπατήθηκαν>>και αδράνησαν? Ενίοτε και η εξαπάτηση από τον αντίθετο σημαίνει και ανικανότητα για τον ρόλο για τον οποίο κάποιοι έχουν επιλεγεί.

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Σχετικά δε για το πως κερδίζονται οι αγώνες ,έχω να δώσω στο ΔΣ του σωματείου πολλά και πρόσφατα δείγματα γραφής και …λίγη υπομονή ,έρχονται και άλλα.

Με κλισέ αναποτελεσματικές δράσεις ,με κομματικά συνδικαλιστικές εντολές ,με θεσμικά προσωπεία και χωρίς δημοκρατική λειτουργία ,ΔΕΝ υπάρχει μέλλον για τον συνδικαλισμό στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς και στους εργαζόμενούς του.

Επειδή όλη αυτή η προσπάθεια έχει σαν σκοπό την φίμωση και την εξαφάνιση του αντίλογου και της αντιπρότασης ,διαβεβαιώνω τους <<ενορχηστρωτές>> αυτής της προσπάθειας, από όπου και αν προέρχονται, ότι ΔΕΝ πτοούμαι, ούτε από χαρακτηρισμούς τους οποίους τους επιστρέφουν στους ίδιους η αλήθεια και η πραγματικότητα, ούτε από δικονομικά υπονοούμενα, ούτε και από καλυμμένες απειλές.

Θα συνεχίσω να λέω την αλήθεια , να αγωνίζομαι για αυτά που θεωρώ σωστά και να αντιμετωπίζω την πραγματικότητα που αφορά τη ζωή τη δική μου και των συνανθρώπων μου.

                 Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ

Αργοστόλι 13/4/21                                            ΒΑΣΩ ΒΟΥΤΣΙΝΑ

Στο πιο κάτω βίντεο η συνέντευξη της κ. Βοτσινά