Βεβήλωσαν μνημείο του ΔΣΕ στον Αίνο (pics)

Φασιστοειδή χτύπησαν για άλλη μια φορά μνημείο αγωνιστών του ΔΣΕ, αυτή τη φορά στον Αίνο της Κεφαλονιάς, στη θέση Άγιος Ελευθέριος. Θυμίζουμε ότι πριν μερικά χρόνια είχαν βεβηλώσει την προτομή του καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, Γεράσιμου Γρηγοράτου (Αστραπόγιαννος) στο νεκροταφείο Ζερβάτων στην Κεφαλονιά.

Το μνημείο στον Αίνο στήθηκε τον Ιούλη του 2016 με αφορμή τα 70 χρόνια της ίδρυσης του ΔΣΕ τιμώντας παράλληλα το παρτιζάνικο τμήμα του στην Κεφαλονιά το οποίο σε αυτό ακριβώς το σημείο έδωσε την πρώτη του μάχη στις  8 Φλεβάρη 1947 η οποία ήταν και νικηφόρα.

Η καταστροφή της πλάκας του μνημείου ήταν ολοσχερής και από τα συντρίμμια καταλαβαίνει κανείς οτι πρόκειται για μια οργανωμένη ενέργεια των φασιστοειδών καθώς ήταν απαραίτητη η χρήση εργαλείων, (βαριοπούλες κτλ) για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Η λύσσα τους για την καταστροφή του μνημείου δένει γάντι με την έχθρα που έχουν απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα και βέβαια απέναντι στο ΚΚΕ.

Είναι οι ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων που ο ρόλος του ήταν ξεκάθαρα να πνίξουν στο αίμα τον κόσμο του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ που με τον ηρωικό του αγώνα σήκωσε όλο το βάρος για την απελευθέρωση  από τους κατακτητές.

Είναι οι ιδεολογικοί απόγονοι  των εγκληματικών συμμοριών που δρούσαν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, καθώς και μετά την απελευθέρωση προκειμένου η αστική τάξη να εδραίωση την εξουσία της στην Ελλάδα ,έχοντας την αμέριστη στήριξη της ντόπιας πλουτοκρατία και των πολιτικών εκπροσώπων της, καθώς και την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό από τους Άγγλους ιμπεριαλιστές σύμμαχους τους.

Τέτοιοι “πατριώτες”!!!

Και τότε αλλά και στις μέρες μας θα είναι το τσιράκι των πλουτοκρατών η σιδερένια γροθιά του συστήματος απέναντι στους κομμουνιστές και στο εργατικό λαϊκό κίνημα για να τσακίσει κάθε ριζοσπαστικό αγώνα. Γι’ αυτό και σήμερα που είναι ανάγκη για το σύστημά τους να καταστείλουν κάθε αντίσταση του λαού απέναντι στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της  μετά μνημονίων εποχής.

Η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με τόση επιτυχία προστατεύει το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, είναι υπόλογη για την ανοχή αν όχι στήριξη που δείχνει σε όλα αυτά τα φασιστοειδή, καθώς δε χάνει ευκαιρία να καλεί σε εκδηλώσεις, τους χρυσαυγίτες βουλευτές και να φωτογραφίζονται μαζί με στελέχη της κυβέρνησης. Επίσης, κωλυσιεργεί την δίκη της χρυσής αυγής για εγκλήματα που ομολογουμένως διέπραξαν τα στελέχη και μέλη της την ώρα που σέρνει στα δικαστήρια εκατοντάδες μέλη του ΚΚΕ της ΚΝΕ και μέλη του συνδικαλιστικού κινήματος κατηγορούμενους με διάφορες προφάσεις, στο όνομα της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Να μη ξεχνάμε βέβαια ότι τόσο η κυβερνητική αριστερά όσο και τα φασιστοειδή μαντρόσκυλα του συστήματος αναδείχθηκαν από τα λεγόμενα κινήματα των πλατειών, τα δήθεν αδέσμευτα και ακομμάτιστα κινήματα, τα οποία βέβαια όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα στόχο είχαν και έχουν το χτύπημα του ταξικού συνδικαλιστικού  κινήματος  και την  οργάνωση του λαού απέναντι στους εκμεταλλευτές του.

Τα φασιστοειδή, είναι οι ίδιοι που στήνουν δουλεμπορικά σωματεία για να προσφέρουν φθηνή ή και τσάμπα εργατική δύναμη στο κεφάλαιο και ειδικά στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. Πριν μερικά χρόνια στο Πέραμα τώρα στο κάτεργο της COSCO.

Δεν έχουν καμιά αναστολή να χτυπήσουν και να σκοτώσουν ανθρώπους του μόχθου, αγωνιστές συνδικαλιστές. Είναι αυτοί που επιτέθηκαν με δολοφονική ενέδρα σε μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, είναι αυτοί που σακάτεψαν στο ξύλο τους Αιγύπτιους ψαράδες, είναι αυτοί που δολοφόνησαν τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα, ενώ είναι υπόλογοι για εκατοντάδες ακόμη επιθέσεις και δολοφονίες.

Η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών να καταδικάσει αυτή την ενέργεια αυτή των θρασύδειλων φασιστοειδών και να τους ρίξει στο περιθώριο που άλλωστε σε αυτό ανήκουν, απομονώνοντάς τους σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας. Καλεί επίσης το λαό να συμπορευθεί με το ΚΚΕ σε νέους αγώνες ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της  “δίκαιης” ανάπτυξης που φουσκώνει ακόμη περισσότερο με κέρδη το πορτοφόλι της πλουτοκρατίας, στηριζόμενη στην ένταση της εντατικοποίησης της εκμετάλλευσης του λαού.                                                                                                                                                                                         Αργοστόλι 13/9/2018