Η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis φαίνεται ότι μετά την θερμή επαφή που είχε με την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα πλεύσης.

Στο βίντεο, που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το ίδιο το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαίνεται η φρεγάτα μπροστά από το σεισμογραφικό Oruc Reis. Το βίντεο δόθηκε προφανώς σε μια προσπάθεια να πείσουν ότι το καράβι είναι αξιόπλοο.

Μόνο, που στο λίγων δευτερολέπτων βίντεο, η φρεγάτα KEMAL REIS στο τέλος, και χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο αρχίζει να γέρνει προς τα αριστερά. Σαν να είχε νερά πρύμνα δεξιά κι ο κυβερνήτης να ρίχνει τη σαβούρα πλώρα αριστερά για να μπορέσει να το ισορροπήσει. Για να έχει σαβούρα όμως, αυτού του μεγέθους, θα πρέπει από κάπου να είχε εισροή υδάτων. Μήπως τελικά τα πράγματα από την δεξιά πλευρά της τουρκικής φρεγάτας δεν είναι και τόσο καλά;

ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρουσίασε στους Ευρωπαίους Ομολόγους του και τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, φωτογραφίες από το επεισόδιο με την τουρκική φρεγάτα και πώς κατέληξε να την χτυπήσει η ΛΗΜΝΟΣ στην πρύμνη μετά την απόπειρα εμβολισμού από τον Τούρκο κυβερνήτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξήγησε στους ομολόγους του πώς η ΛΗΜΝΟΣ, τη στιγμή που επιχειρούσε εντός διεθνών υδάτων να κάνει αναγνωριστική πλεύση σε κοντινή απόσταση από το Oruc Reis, o Τούρκος κυβερνήτης έκανε κίνηση με σαφή σκοπό να την εμβολίσει στο μέσο. Ο έμπειρος κυβερνήτης της ΛΗΜΝΟΣ αντιλήφθηκε τις προθέσεις του Τούρκου. Έκανε κράτει τις μηχανές, με αποτέλεσμα το KEMAL REIS με την φόρα που είχε πάρει να περάσει από μπροστά. Κι εκείνη τη στιγμή η ΛΗΜΝΟΣ έκανε πρόσω, χτυπώντας τους Τούρκους πίσω δεξιά, στην πρύμνη δηλαδή, πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Η φωτογραφία δεν δείχνει τυχαία την αριστερή πλευρά της φρεγάτας, με την οποία «βρήκε» το KEMAL REIS.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί οι Τούρκοι δεν δίνουν στην δημοσιότητα κάποια φωτογραφία ή βίντεο από την δεξιά πλευρά της φρεγάτας τους, η οποία φαίνεται στο βίντεο να γέρνει.

πηγή: enikos.

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Στο ιστορικό Μοναστήρι των Αγριλίων στη Σάμη με κατάνυξη τελέστηκε ο Εσπερινός για την Κοίμηση της Θεοτόκου (pics)
Επόμενο άρθροΝίκος Βέρτης: Η έκκληση για την τήρηση των μέτρων, τι είπε στους θαμώνες (pics & vids)