Πρόταση «βόμβα» από την καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, σχετικά με το άνοιγμα σχολείων.

Μιλώντας την Παρασκευή στο ραδιόφωνο του Real FM, με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, η Αθηνά Λινού, αφού επισήμανε πως «έχει ενεργοποιηθεί αρκετά το υπουργείο Παιδείας ώστε να κάνει αρκετά ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων», τόνισε:

«Οι Εκκλησίες έχουν τεράστιο χώρο και εκεί υπάρχει η δυνατότητα να χωρέσεις άνετα 26 παιδιά. Έτσι το κοντινότερο παιδί από το άλλο θα είναι σε ακτίνα δυο μέτρων προς όλες τις κατευθύνσεις».

Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Κατανοώ ότι θα είναι λίγο δύσκολο για τους γονείς και μη αποδεκτό για αυτούς που είναι εναντίον της θρησκευτικότητας».

Επεσήμανε, δε: «Αν όμως έχεις μια αίθουσα η οποία είναι τόσο μικρή και δεν αερίζεται καλά και μέσα είναι στοιβαγμένα πολλά παιδιά,  είναι προτιμότερο να την αντικαταστήσεις με μια Εκκλησία που τα παιδιά θα είναι σε τεράστιες αποστάσεις μεταξύ τους και θα περιορίσεις με τον τρόπο αυτό την έκταση του φαινομένου». Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα εδώ.

Πηγή: aftodioikisi.gr