Συνεχίζονται οι αντιδράσεις υγειονομικών για τα νέα μέτρα και τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης που φτάνουν σε σημείο αναστολή της εργασίας και πλέον φτάνουν σε σημείο “εξέγερσης” ενώ την ίδια στιγμή καταθέτουν εύλογα ερωτήματα τα οποία δεν έχον λάβει ακόμα τις πρέπουσες απαντήσεις.
Σε τηλεοπτικό σταθμό, έδειξαν τον νοσηλευτή από την Δράμα, Κοσμά Βασιλειάδη, τον οποίο διώχνει η κυβέρνηση, μετά από 34 χρόνια προϋπηρεσίας στο νοσοκομείο της Δράμας, επειδή δεν θέλει να βάλει στο σώμα του το εν λόγω εμβόλιο.
«Θα μπορούσα να πω πως αυτό που γίνεται είναι μπούλινγκ. Το εμβόλιο δεν είναι απλά επισφαλές, είναι και επικίνδυνο. Με πόση ασφάλεια θα πάω να κάνω εγώ το εμβόλιο πόσο μάλλον στα ίδια μου τα παιδιά;», αναφέρει.
Πατέρας τριών παιδιών, ο Κοσμάς Βασιλειάδης αρνείται κατηγορηματικά να εμβολιαστεί μη γνωρίζοντας πως ο ίδιος και άλλοι 90 συνάδελφοι του από το νοσοκομείο, όπως λέει, θα βιοπορίζονται από 1η Σεπτέμβρη:«Ναι σε 8 ημέρες αλλά δεν θα περάσει αυτό χωρίς αντίδραση. Θα πάμε σπίτι χωρίς μισθό. Από όσο μπορώ να υπολογίσω θα είμαστε από 70 έως 90».
«Θα χάσω τη δουλειά μου γιατί δεν θέλω το μέλλον των παιδιών μου να είναι μέσα στην κοινωνία που φέρεται αυταρχικά», συμπληρώνει.
Επικαλούμενος μάλιστα πόρισμα μιας ομάδας γιατρών, τους οποίους το ρεπορτάζ χαρακτηρίζει, ενδεχομένως σκοπίμως αντιεμβολιαστές, ο Κοσμάς Βασιλειάδης αναφέρει:
«Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό, επηρεάζεται η νεφρική λειτουργία, τα αγγεία του ανθρώπινου σώματος. Το εμβόλιο αυτό παρουσιάζει προβλήματα στο καρδιακό σύστημα».
Στην Πύλο, διώχνουν τον μοναδικό μικροβιολόγο του νοσοκομείου, επειδή δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο: «Έχω προσφέρει στην υγεία. Προσφέραμε τόσο καιρό και μας λένε να πάμε σπίτι μας. Ε, θα πάμε. Τι να κάνουμε;»!
Την ίδια ώρα, ο Σωτήρης Βασιλείου, διευθυντής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, στο νοσοκομείο Πέλλας, μίλησε εκ νέου σήμερα, επικαλούμενος την τελευταία έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τόνισε πως τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι φέρουν το ίδιο ιικό φορτίο και μπορούν να μολύνουν με τον ίδιο ρυθμό.
«Έτσι, το αφήγημα της κυβέρνησης για προστασία της δημόσιας υγείας από τους ανεμβολίαστους εκπίπτει», υπογράμμισε και σημείωσε δύο πράγματα, αναγκάζοντας το στούντιο να τον κόψει» άρον-άρον:
«Πρώτον, η προστασία του MRNA εμβολίου για την μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ είναι 39%. Από αυτούς που εμβολιάστηκαν πριν 8 μήνες, μόνο το 16% είναι καλυμμένο. Οπότε κυκλοφορεί κόσμος, συγχρωτίζεται μέσα στην κοινωνία, ο οποίος νομίζει πως είναι καλυμμένος, αλλά είναι ακάλυπτος και θα μεταδώσει τον ιό».
Υποχρεωτικός εμβολιασμός ιδιωτών γιατρών, φαρμακοποιών και οδοντιάτρων
Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι ιδιώτες γιατροί, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, μετά την σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε αυτή την κατηγορία επαγγελματιών υγείας.
Το επιπλέον περιθώριο, σε σχέση με τους υγειονομικούς στο ΕΣΥ, κρίνεται απαραίτητο καθώς θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα για την κατάθεση ενστάσεων για όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως έγινε και με τους συναδέλφους τους στο δημόσιο.
Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του Μητρώου Εμβολίων και με την χρήση μια νέας πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί για την διασταύρωση των στοιχείων. Ακόμα δεν έχει οριστεί το ύψος του προστίμου που θα επιβληθεί σε όσους μετά τις 13 Σεπτεμβρίου παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Από την πλευρά της κυβέρνησης δηλώνουν έτοιμοι για την κάλυψη των κενών που μπορεί να δημιουργηθούν στο ΕΣΥ από όσους, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, δεν εμβολιαστούν και κατά συνέπεια τεθούν σε αναστολή εργασίας. Ο τελικός αριθμός, αλλά και, οι ειδικότητες στις οποίες υπηρετούν θα καθορίσουν και τον τρόπο που θα καλυφθούν τα κενά. Με βάση τα επιχειρησιακά σχέδια που έχουν καταρτιστεί αυτό θα γίνει με τρεις τρόπους. Πρώτον την αναδιάταξη προσωπικού, όπου αυτό είναι εφικτό, δεύτερον την ανάθεση σε ιδιωτικούς φορείς των υπηρεσιών που μπορούν να καλυφθούν με outsourcing και τρίτον με την πρόσληψη προσωπικού με τρίμηνες συμβάσεις.
Πηγή: pronews.gr