Ξέσπασε κόντρα για τον Δήμο Σάμης: Η ανάρτηση του Πέτρου Δρακονταειδή & η απάντηση του Παντελή Αμούργη

Κόντρα έχει ξεσπάσει στον Δήμο Σάμης,  στα πλαίσια του μεγάλου θέματος με τις ανεμογεννήτριες. Ο Petros Drakontaidis προέβη σήμερα στην ακόλουθη ανάρτηση στο fb:

“Επιτέλους, σφήξαν τα γάλατα στο Δήμο Σάμης. Το μπουγιουρντί (μπουγιουρντί = διαταγή με δυσάρεστο οικονομικό περιεχόμενο) των 467.000 ευρώ που αξιώνει η ΔΕΗ για ζημιές από την παρεμπόδιση εκφόρτωσης των ανεμογεννητριών, έδρασε καταλυτικά και ευεργετικά με αποτέλεσμα αρκετά Παιδιά των Λουλουδιών της Δημοτικής Αρχής μαζί με το Δήμαρχο να δουν το φως το αληθινό και να ξυπνήσουν από το φθινοπωρινό λήθαργο που είχαν πέσει.
Είναι πέρα για πέρα βέβαιο ότι ένα υψηλής ποιότητας εξώδικο, καλογραμμένο, φινετσάτο και με προσεγμένο φινίρισμα, ήταν η καλύτερη θεραπευτική αγωγή για τους αιθεροβάμονες της Δημοτικής Αρχής Σάμης. Με εξωθεσμικές ενέργειες και παίρνοντας το νόμο στα χέρια σου δεν αντιμετωπίζεις μια νόμιμη επένδυση εκατομμυρίων που έχει όλες τις άδειες και εγκρίσεις που επιβάλλει η ελληνική έννομη τάξη.
Φυσικά, οι παροικουντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι στο συγκεκριμένο εξώδικο, οι οικονομικές αξιώσεις της ΔΕΗ δεν είναι το σημείο με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με.την μεγαλύτερη σημασία. Άλλου είναι τα σημαντικά. Επιτέλους διαφαίνεται ότι η ΔΕΗ σοβαρεύτηκε και αποφάσισε να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην Κεφαλλονιά και στον τόπο εν γένει.
Το σημαντικό λοιπόν είναι ότι η ΔΕΗ αξιώνει από το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους μια ξεκάθαρη και χωρίς περιστροφές δήλωση μετανοίας. Εδώ σε θέλω κάβουρα!!
Πρέπει ο Δήμαρχος και οι άλλοι επαναστάτες της παρέας του να δηλώσουν εγγράφως ότι δεν θα ξαναεμποδισουν το πλοίο που θα ξεφορτώνει τις ανεμογεννήτριες σε λίγες μέρες και ότι αποκηρύσσουν κάθε αντίδραση εναντίον των ανεμογεννητριών!
Κάτι σαν να λέμε Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονιμάτων. Εδώ θα δούμε αξιοπρέπειες να πηγαίνουν περίπατο και προσχηματικές ιδεολογίες να γίνονται χαλκομανία, θα δούμε επαναστάτες να μετατρέπονται εν μια νυκτί σε οσφυοκάμπτες. Αγαπητοί της Δημοτικής Αρχής, αρχίστε να προπονείστε στην κυβίστηση.
Και δυο λόγια για μερικούς που πάνε να βγουν αλώβητοι από αυτή την υπόθεση. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, διακεκριμένος δικηγόρος δηλώνει σκωπτικά ότι αγαπάει και στηρίζει την οποία σωστή προσπάθεια του Δημάρχου για το καλό του τόπου χωρίς να συναλλάσσεται και χωρίς να έχει κρυφή πολιτική ατζέντα.
Φίλτατε κ. Αμούργη ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Δεν έχετε όμως δώσει ακόμη μια πειστική απάντηση γιατί σας πήρε 19 ολόκληρες μέρες να επισημάνετε ότι υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί ο Δήμος μπλεγμένος στη μέγγενη των αγωγών και των μηνύσεων. Πώς γίνεται εσείς ένας διαπρεπείς δικηγόρος που παίζετε τον αστικό και ποινικό κώδικα στα δάκτυλα, δεν αντιλήφθηκε ότι οι αγωγές και οι μηνύσεις της ΔΕΗ προς τη Δημοτική αρχή και το Δήμο Σάμης θα έφθαναν στο γραμματοκιβώτιο κάποια στιγμή;;
Αλλά και ο επίσημος νομικός σύμβουλος του Δημάρχου Σάμης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης, πώς γίνεται και παρέσυρε το Δήμαρχο σε εκτός νομικού πλαισίου αντιδράσεις;;
κ. Δήμαρχε, έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο, ορισμένοι από τους συνεργάτες σας να έχουν κρυφή πολιτική ατζέντα;; Να έχουν βλέψεις για την καρέκλα του Δημάρχου;; Να σας θέλουν όμηρο δικαστικών περιπετειών κατά την διάρκεια των επόμενων εκλογών;;
Αυτά θα τα βρείτε μεταξύ σας. Το σημαντικό είναι να μην ξαναδούμε στο λιμάνι της Σάμης μεγάφωνα να παίζουν Ζαγοραίος και Άντζελα Δημητρίου στη διαπασών, τσίκνα και καπνούς από ψησταριές στο αέρα και εξωθεσμικούς παράγοντες να κάνουν τους καβοδέτες. Θα σας συμβουλευα επίσης να μάθετε γρήγορα την τέχνη της κυβίστησης διότι θα σας φανεί χρήσιμη λίαν συντόμως.”

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΜΟΥΡΓΗ

Στα παραπάνω απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σάμης Παντελής Αμούργης με ανάρτηση επίσης στο fb:

Αγαπητέ κ. Δρακονταειδή,

είναι πολύ εύκολη η επανάσταση του πληκτρολογίου. Είναι εύκολη η έπαρση πίσω από μία οθόνη, πίσω από ένα ψευδώνυμο, όπως είναι εύκολη η πρόκληση, η ειρωνεία και η προσβολή από το να κοιτά κανείς τον άλλο στα μάτια με το ίδιο πολιτικό θράσος που γράφει. Όμως, σεβόμενος το φαινομενικό (εύχομαι να είναι και πραγματικό) νοιάξιμό σας για τον τόπο, σας λέω τούτο: Με ρωτάτε, σχεδόν εγκαλώντας με, γιατί μου πήρε 19 μέρες να επισημάνω ότι υπάρχει κίνδυνος άσκησης αγωγών κατά του Δήμου. Αν και η ερώτηση είναι αστεία, σας απαντώ: Χρειάζεται ένας δικηγόρος να επισημάνει τα αυτονόητα; Αν πχ κάποιος δηλώσει την πρόθεσή του να προβεί σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πρέπει ο δικηγόρος να του πει “πρόσεχε, δεν κάνει, είναι παράνομο;” Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Υποβαθμίζετε με αυτόν τον τρόπο και την κριτική ικανότητα των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων του δήμου Σάμης και του Δημάρχου. Μιλώντας πάντως για τον εαυτό μου, μπορώ να σας πληροφορήσω ότι πέρα από τα δημοτικά συμβούλια μιλώ με τους συναδέλφους συμβούλους και τηλεφωνικά και διά ζώσης εφιστώντας τους την προσοχή σε ό,τι πρέπει. Επομένως, την επόμενη φορά που θα κάνετε τέτοιου είδους ερωτήσεις πίσω από το ειρωνικό σας ύφος, να έχετε υπόψη σας ότι αυτές φλερτάρουν με τη γελοιότητα.