Εγώ όπως πολλοί συμμαθητές μου, αποφασίσαμε να γυρίσουμε στο αγαπημένο μας νησί μετά το πέρας των σπουδών μας! Άλλοι έφτιαξαν την δική τους επιχείρηση, άλλοι εργάζονται ως υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα! Στα χρόνια της δεκαετής κρίσης οι περισσότεροι νέοι της χώρας μας, με πανεπιστημιακή επίπεδου μόρφωση έφυγαν στα ξένα!! Εμείς όμως μείναμε να στηρίξουμε την οικονομία και την κοινωνία του νησιού μας! Οι πλειονότητα από τους συμμαθητές μου έχουμε αποκτήσει την δική μας οικογένεια!
Όμως η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο μας είναι τραγική! Η ανασφάλεια που νιώθουμε όλοι μας μεγάλη!Μέχρι πριν λίγους μήνες οι συζητήσεις περιοριζόταν στην επαναφορά των μηχανημάτων της ΜΕΘ και στην λειτουργία της! Σήμερα όμως έχουμε ένα νοσοκομείο στο οποίο δεν υπάρχουν οι βασικές ειδικότητες για να λειτουργήσει, όπως παθολόγων και αναισθησιολογων! Συνεπώς μιλάμε για πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη!Για τις διαχρονικές ευθύνες δεν θα μιλήσω περαιτέρω, εξάλλου όλοι στο νησί τις γνωρίζουν και πολλοί από εμάς έχουμε αναφερθεί!
Με χαράς πριν λίγο διάβασα ότι την επόμενη Κυριακή θα συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την κατάσταση της υγείας στο νησί μας!
Ας ελπίσουμε να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και προπάντων να μιλήσουν οι ειδικοί επί του θέματος!
Ας αφήσουμε για μια στιγμή τους ανθρώπους που εργάζονται στην υγεία να μιλήσουν για αυτήν και εμείς υπόλοιποι να ακούσουμε με πολύ προσοχή αυτά που θα μας πουν!
Ας μην χάσουμε άλλη ευκαιρία!
Επιτέλους ας αφυπνιστουμε όλοι μας! Η κατάσταση ξεπέρασε το απροχώρητο!
Από το fb του μέλους της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Χρήστου Θεοδωρακάτου
Προηγούμενο άρθροΔιονύσης Πολλάτος για το Νοσοκομείο Αργοστολίου: Ώρα για δράση
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Στο τραπέζι το σχέδιο «μωβ» περιοχές – Τα μέτρα και οι εισηγήσεις των ειδικών