Σε λίγες  μέρες χιλιάδες μαθητές θα εισαχθούν στα  ελληνικά πανεπιστήμια όλης της χωράς. Είμαι ένθερμος υποστηρικτής  του ελληνικού πανεπιστημίου με την αξία της Ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας να είναι αποδεδειγμένα εξαιρετική. Διαβάζοντας την παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων για το 2020 το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 74η θέση παγκοσμίως, στην 11η θέση στην Ευρώπη και στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων, με 2.039.623 ετεροαναφορές (citations).

Υπάρχουν κάποια ευαίσθητα θέματα που απαιτούν ιδιαίτερη  επιστημονική προσέγγιση αφού η εξειδίκευση είναι μεγάλη. Ένα από αυτά είναι και το θέμα των σεισμών και όλων των προερχομένων από αυτό ζητημάτων. Τι θα πρέπει να κάνει η πολιτεία και συγκεκριμένα ο Δήμος μας αν θέλει να το επεξεργαστεί;

Μια συνεργασία με το καλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο δεν είναι μια λογική  προσέγγιση;

Μια συνεργασία με ένα ελληνικό πανεπιστήμιο που η αξία του είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως δεν αποτελεί εγγύηση;

Ως μέλος της επιτροπής παρακολούθησης του έργου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο κύρος και την αξία όλων των επιστημόνων που έχουν την ευθύνη υλοποίησης του. Τέλος, αν στην πορεία προκύψουν και δράσεις που θα μπορούν να βελτιώσουν περισσότερο το αποτέλεσμα θεωρώ ότι θα υιοθετηθούν.

ΠΡΕΝΤΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Προηγούμενο άρθρο“Μνήμες Μάνδρας ξύπνησαν από την ισχυρή καταιγίδα που χτύπησε την Εύβοια-Από κάπου το πλοίο βάζει νερά….”
Επόμενο άρθροTriumph και Harley: 6 μηχανές που όλοι οι άντρες ερωτευτήκαμε