Ευχές παντού, υπέροχες ευχές που μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία! Ναι αυτός ο χρόνος είναι νέος και σαν νέος οφείλει να είναι καλύτερος! Το οφείλει η ζωή, μας το οφείλει το σύμπαν, τέλος πάντων κάποιος μας το οφείλει.

Τότε γιατί πολλές φορές στο τέλος νιώθουμε απογοητευμένοι, κουρασμένοι, ίσως και απελπισμένοι; Τι πήγε στραβά;

Είχα πει φέτος θα βγάλω περισσότερα χρήματα, θα βρω έναν καλό σύντροφο, θα φτιάξω τις σχέσεις μου με τους γονείς μου, θα έχω περισσότερους φίλους, θα έχω φίλους που θα νιώθω ότι ταιριάζουμε σε όλα. Δεν υπάρχουν λύσεις που απλά τις εφαρμόζεις και όλα γίνονται. Πόσες φορές είπαμε αυτός έκανε αυτό και κοίτα τον τώρα. Σε εμένα γιατί δεν λειτούργησε; Όλα στραβά, όλα! Εγώ φταίω!

Μα φυσικά και δεν φταις. Ξέρεις γιατί; Γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Και αυτό είναι υπέροχο! Οι νιφάδες του χιονιού φαίνονται όμοιες, όμως κάτω από το μικροσκόπιο είναι όλες διαφορετικές! Και όλες βρίσκουν τον δρόμο τους προς τη γη και απλώνονται κατάλευκες δημιουργώντας πανέμορφες εικόνες!

Για αυτό φέτος βάλε τους στόχους σου ακούγοντας τον εαυτό σου, ναι αυτή την όμορφη ύπαρξη που είναι πάντα δίπλα σου και προχωράτε όλα τα χρόνια χέρι χέρι. Και ξέρεις τι, εσύ με τον μοναδικό και υπέροχο διαφορετικό εαυτό σου θα τον βρείτε τον δρόμο σας. Γιατί για αυτό είμαστε προορισμένοι, να ακμάζουμε, να ανθίζουμε, να πεισμώνουμε όταν πρέπει και να μαλακώνουμε σε ένα χάδι… Να ζούμε διαμορφώνοντας ένα νόημα στη ζωή μας και να το οραματιζόμαστε, όπως ένας καλλιτέχνης έχει ήδη σχηματίσει ένα χαμόγελο στα χείλη του σκεπτόμενος το έργο του πριν καν σχεδιάσει τη πρώτη γραμμή στον καμβά του…

Και μπορεί να νιώσουμε εμείς και ο εαυτός μας λίγο ή πολύ ότι χανόμαστε, γιατί κάποιες μέρες ο Θεός ξέχασε να ανάψει τα αστέρια. Τότε εκεί υπάρχει η οικογένεια μας, οι φίλοι μας και άνθρωποι που δεν μας συνδέουν γονίδια ή κοινά χρόνια πορείας, όμως με τις γνώσεις τους μα πάνω από όλα με τη θέληση και την ενσυναίσθηση τους, είναι εκεί για να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε μαζί αυτό για το οποίο γεννηθήκαμε! Να απολαύσουμε το δώρο της ζωής όσο δύσκολο και αν μπορεί να μας φαίνεται.

Για αυτό φέτος δε θα πιέσουμε τον εαυτό μας να πετύχουμε το ένα ή το άλλο, αλλά θα του υποσχεθούμε ότι θα προσπαθήσουμε και δεν θα εγκαταλείψουμε και τότε σίγουρα θα ανακαλύψουμε δυνάμεις και αρετές που πολλές φορές δεν γνωρίζαμε ότι έχουμε και που όταν τις ενεργοποιήσουμε μπορούν να βελτιώσουν, ακόμα και να αναδιαμορφώσουν τη ζωή μας!

Καλή χρονιά με υγεία σωματική και ψυχική και περισσότερο χώρο για να αφουγκραστούμε εμάς…

 

Ελευθερία Παπαζαφειράτου

Bachelor in Psychology

Master of Science in Positive Psychotherapy

Professional Diploma in Couple and Relationship Counselling

email: [email protected]

Προηγούμενο άρθροΤελικά γιατί λεγόμαστε «Έλληνες»; Εσύ γνωρίζεις την απάντηση;
Επόμενο άρθροΗ λίστα με τους γιατρούς που εμβολιάζουν στο σπίτι-Στην Κεφαλονιά; (ονόματα)