100+1 χρόνια ζωής της Αδελφότητας Πειραιά –Λαμπρή εκδήλωση από το κόψιμο της Πίτας του μεγαλύτερου συλλόγου της Αττικής [εικόνες +βίντεο]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, η καθιερωμένη γιορτή της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά για το καλωσόρισμα του νέου έτους, στην κατάμεστη αίθουσα του Γαλλικής Σχολής του Πειραιά.

 

 

Η εκδήλωση φέτος είχε επετειακό χαρακτήρα μιας και ο μεγαλύτερος σύλλογος Κεφαλληνών και Ιθακησίων της Αττικής έσβησε 100+1 κεράκια περνώντας ουσιαστικά στον επόμενο αιώνα ζωής του. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων «παρέλασαν» στη σκηνή όλα τα παλαιά χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας σκορπώντας συγκίνηση και άφθονα χειροκροτήματα.

 

Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε, όπως κάθε χρόνο με τη Χορωδία και τη Μαντολινάτα της Αδελφότητας που μας έψαλε τα κεφαλλονίτικα κάλαντα. Στην συνέχεια πλημμύρισε η αίθουσα με νοσταλγικές καντάδες και αριέττες που σιγοτραγουδήσαμε όλοι.


Εμφανώς συγκινημένη η μαέστρος, Χριστίνα Ρώκκου, μίλησε για την επιστροφή της στην αδελφότητα και τη δουλειά που γίνεται τους τελευταίους μήνες στο τμήμα της χορωδίας.

 


Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Παύλος Σκλαβούνος ευχαρίστησε τα εκατοντάδες μέλη του συλλόγου που κυριολεκτικά κατέκλυσαν την αίθουσα της εκδήλωσης, τους εκλεκτούς καλεσμένους ενώ ευχήθηκε στον νέο αιώνα που διανύει η Αδελφότητα να έρθουν ανάλογες επιτυχίες. Κλείνοντας τόνισε με νόημα ότι «όλοι εμείς είμαστε η Αδελφότητα Πειραιά»!


Στη συνέχεια ο Κεφαλλονίτης Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος (Βρυώνης) ευλόγησε την Βασιλόπιτα μαζί με τους αιδεσιμότατους ιερείς π. Γεώργιο Αντζουλάτο, και π. Γεράσιμο Αγγελάτο και ιερείς από τον Πειραιά.

Την εκδήλωση έκλεισαν τα χορευτικά της Αδελφότητας, με καντρίλιες από το μεγάλο χορευτικό και κεφαλλονίτικους χορούς από τα χορευτικά Τμήματα που καταχειροκροτήθηκαν από όλους για την άρτια εμφάνιση τους. Μέλη του Χορευτικού τραγούδησαν τα τραγούδια των χορών. Αξίζει να αναφέρουμε τη σημαντική δουλειά που κάνουν οι αφανείς ήρωες της Αδελφότητας, η Ματούλα Φιοράτου, δασκάλα Μαντολίνου και η Ελευθερία Μικελάτου, η δασκάλα των χορευτικών μας.

Την εκδήλωση παρουσίασαν με εξαιρετική επιτυχία και κεφαλλονίτικο μπρίο δύο μέλη του συλλόγου ο Γεράσιμος Καραμπάτος και η συμπατριώτισσα μας δημοσιογράφος Ιουλία Βελισσαράτου.

Όπως ήταν φυσικό σπουδαίες προσωπικότητες και εκλεκτοί καλεσμένοι έδωσαν το παρών στην εκδήλωση. Ανάμεσα του διακρίναμε τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Κώστα Κατσαφάδο, την συμπατριώτισσα μας υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, τον βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης Παναγή Καππάτο, τη συμπατριώσσα μας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, το τ. Αντιπρόεδρο της βουλής και βουλευτή Β Πειραιά Κώστα Τραγάκη, τη βουλευτή Β Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, το δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη, τον περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Γαλιατσάτο, τους συμπατριώτες μας καθηγητές Ν. Μαραβέγια και Νικόλα Φαραντούρη, τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λευτέρη Κρητικό, τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Μπάμπη Αλεξαδράτο, εκπροσώπους Κεφαλλονίτικων Σωματείων της Αττικής, αθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών κ.α.

Αξίζει: Δύο άνθρωποι δούλεψαν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας ώστε να είναι όλα στην εντέλεια. Ο Γ. Γραμματέας Σταύρος Καρούσος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Βαγγέλης Σκλαβούνος. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Σημείωση: Του χρόνου τα Δ.Σ. του Συλλόγου θα πρέπει να βρει ένα μεγαλύτερο χώρο για τέτοιου είδους μεγάλες εκδηλώσεις του επιπέδου της Αδελφότητας.

Το φωτορεπορτάζ είναι του Αργύρη Γαβριελάτου: