22 χρόνια μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο τίμησαν τη μνήμη της Άννας Πολλάτου (εικόνες+βίντεο)

Στο νομό Ηλείας βρέθηκε ξανά το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Be Active που υλοποιείται στην Ελλάδα απο το Υπουργείο Αθλητισμού – Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού που ήδη διανύουμε η επιτροπή Be Active για την Ελλάδα μας δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο του προγράμματος καθώς τίμησε τη μνήμη της αδικοχαμένης Άννας Πολλάτου στη Βάρδα Ηλείας.

Χειροποίητα στεφάνια και λίγα λουλούδια τοποθετήθηκαν στο σημείο που άφησε η Ολυμπιονίκης την τελευταία της πνοή απο τις συναθλήτριες της στο Ανσάμπλ και την υπεύθυνη της δράσης και μέλος της επιτροπής BeActiveHellas Δρ. Ιλεάνα Κλοκώνη.

Σήμερα το πρωί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρδας θα πραγματοποιηθεί αθλητική ημερίδα αφιερωμένη στην Άννα Πολλάτου και η Ιλεάνα Κλοκώνη, η Ειρήνη Αϊνδιλή, η Εύα Χριστοδούλου, η Κλέλια Πανταζή και η Χαρά Καρυάμη βρέθηκαν κοντά στα παιδιά για να τους μιλήσουν και να τους ενθαρρύνουν για την σημερινή ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο είναι η επέτειος των 22 χρόνων απο το Ολυμπιακό Μετάλλιο στο Σύδνεϊ που χάρισαν στη χώρα μας, αυτές οι μεγάλες αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής.

«Το BeActive είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αυτή τη στιγμή από την Ευρωπαϊκή Ένωση από την Επιτροπή Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ε.Ε. πραγματοποιείται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Έτσι και η Ελλάδα μέσω του υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού και της γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχει ιδρύσει την επιτροπή BeActive Hellas και κάνει δράσεις παρακινώντας μικρούς και μεγάλους να είναι ενεργοί. Όχι να είναι αθλητές απαραίτητα, όχι να είναι πρωταθλητές, να είναι όμως ενεργοί βάζοντας την άσκηση και την δραστηριότητα στη ζωή τους», ανέφερε σε δηλώσεις της στην εφ. Πατρίς η υπεύθυνη του προγράμματος Ιλεάνα Κλοκώνη.

Σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Βάρδας

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το δημοτικό σχολείο Βάρδας, στους μαθητές του οποίου μίλησαν χθες οι Ολυμπιονίκες της Ομάδας Ανσάμπλ του Σίδνεϋ, θα πραγματοποιήσει διάφορες αθλητικές δράσεις, όπως μίνι πρωταθλήματα βόλεϊ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, ενώ θα γίνουν και προβολές στιγμιότυπων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έκθεση ζωγραφικής με ζωγραφιές που θα δημιουργήσουν τα παιδιά. Αυτή πρόκειται για την δεύτερη δράση που υλοποιεί το Δημοτικό Σχολείο Βάρδας, με το πρόγραμμα #BeActiveHellas και η οποία έχοντας κοινωνικό χαρακτήρα προσπαθεί να περάσει στους μικρούς μαθητές την αξία του αθλητισμού.

Οι Ολυμπιονίκες της ομάδας Ανσάμπλ της ρυθμικής γυμναστικής που κατέκτησαν στο Σίδνεϋ το χάλκινο μετάλλιο το 2000 βρέθηκαν χθες στο Δημοτικό Σχολείο της Βάρδας.
Η ομάδα του Ανσάμπλ κατέθεσε χθες το πρωί στεφάνι στο μνημείο που έχασε τη ζωή της η Άννα Πολλάτου τιμώντας την μνήμη της στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 22 χρόνων από το ολυμπιακό μετάλλιο.
Οι ολυμπιονίκες που είναι πρέσβειρες του προγράμματος #BeActiveHellas μίλησαν χθες στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βάρδας για την αξία του αθλητισμού.
Ιλεάνα Κλοκώνη, υπεύθυνη προγράμματος #BeActiveHellas: «Δώσαμε και ένα κοινωνικό χαρακτήρα στο πρόγραμμα τιμώντας για την εβδομάδα που διανύουμε γιατί είναι η Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού τη μεγάλη αυτή ολυμπιονίκη την Άννα Πολλάτου που χάθηκε στον τόπο εδώ της Βάρδας το 2014. Είναι ωραίο να τιμούμε ανθρώπους να ακούμε αυτά τα μεγάλα ονόματα που έχουν τιμήσει την ολυμπιακή μας ιστορία γιατί οι άνθρωποι φεύγουν από κοντά μας όταν δεν τους αναφέρουμε. Χαιρόμαστε που το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρδας θα πραγματοποιήσει αθλητικές δράσεις και θα τις αφιερώσει στην Άννα Πολλάτου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού που κάνουν όλα τα σχολεία της χώρας».
Αναστάσιος Καπώνης, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Βάρδας: «Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα BeActive είναι η δεύτερη δράση που κάνουμε εδώ στο σχολείο μας. Θα γίνουν οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες τους οποίους εμείς τους αφιερώνουμε στην μνήμη της Ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου που χάθηκε στην Βάρδα σε τροχαίο. Είναι μεγάλη τιμή που είχαμε τις κοπέλες της ρυθμικής που πήραν το χάλκινο μετάλλιο το 2000 στο Σίδνεϋ, ήρθαν εδώ να αποτίσουν φόρο τιμής στο κομμάτι που τους λείπει, γιατί για να είμαστε μια ομάδα ρυθμικής θα πρέπει να είμαστε μια ομοιογενής ομάδα. Οι δράσεις αυτές θα περιλαμβάνουν μίνι πρωταθλήματα βόλεϊ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, προβολές στιγμιοτύπων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έκθεση ζωγραφικής που θα ζωγραφίσουν τα παιδιά».
Ειρήνη Αϊνδιλή, Ολυμπιονίκης Ομάδας Σίδνεϋ 2000: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε εδώ στη Βάρδα, είναι ένα σημείο πολύ σημαντικό για εμάς και για την οικογένεια της Άννας, πάντα είναι μέσα στην καρδιά μας εμείς δεν την ξεχνάμε την φίλη – αδελφή μας. Βρισκόμαστε εδώ και ευχαριστούμε πολύ το δημοτικό σχολείο Βάρδας το οποίο τιμάει την συναθλήτριά μας, είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην Ολυμπιακή Ευρωπαϊκή Ημέρα και έτσι καταθέσαμε ένα στεφάνι στη μνήμη της. Αυτά τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίσουν τα πρότυπα που σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία ώστε να δίνουμε γερές βάσεις στα παιδιά. Ένα παιδί να βάλουμε στον αθλητισμό είναι μεγάλο έργο για εμάς τους Ολυμπιονίκες».
Κλέλια Πανταζή, Ολυμπιονίκης Ομάδας Σίδνεϋ 2000: «Τα συναισθήματά μας μετά από 22 χρόνια από το ολυμπιακό μετάλλιο, είναι συγκίνηση, περηφάνια, είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ στη Βάρδα, που το σχολείο αυτό τιμά την συναθλήτριά μας Άννα Πολλάτου και τα παιδιά θα κάνουν εδώ αθλοπαιδιές. Καταθέσαμε κι εμείς στεφάνι στο σημείο που άφησε την τελευταία της πνοή, είμαστε εδώ στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Αθλητισμού με το πρόγραμμα BeActive και είναι τιμή μας».
Χαρά Καρυάμη, Ολυμπιονίκης Ομάδας Σίδνεϋ 2000: «Για εμάς ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε και στα παιδιά, ότι το να αθλούμαστε είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας και δεν είναι κάτι διαφορετικό από το σχολείο μας ή τα μαθήματά μας ή τις άλλες δραστηριότητες. Μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε πρώτα από όλα να διασκεδάσουμε και μετά μπορεί να έρθει και κάποια διάκριση αν έρθει γιατί δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να γίνει αυτό. Πάνω από όλα τα παιδιά πρέπει να ξέρουν πως με τον αθλητισμό θα διασκεδάσουν και μαθαίνουν ότι μέσα από τον αθλητισμό δημιουργούνται πολύ δυνατές φιλίες σαν και αυτή που έχουμε εμείς μεταξύ μας. Είναι δεσμοί που δεν σπάνε και αυτός είναι ένας λόγος που σήμερα επέτειο του μεταλλίου μας βρισκόμαστε εδώ να μεταλαμπαδεύσουμε αυτές τις γνώσεις αλλά και να αισθανόμαστε ότι είμαστε κοντά και στην συναθλήτριά μας την οποία έχουμε χάσει από την ζωή μας».
Εύα Χριστοδούλου, Ολυμπιονίκης Ομάδας Σίδνεϋ 2000: «Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού, τιμάμε τον αθλητισμό είμαστε πρέσβειρες του BeActive, ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής η δική μας η ζωή ξεκίνησε από μικρή ηλικία μέσα στα γυμναστήρια, αναπτύξαμε φιλίες, μάθαμε πάρα πολλά και για τη ζωή μας μετέπειτα, αθλητισμός – πρωταθλητισμός. Τιμή μας και χαρά μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για ακόμα μια φορά σε ένα σχολείο να μπορέσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε όλα αυτά που έχουμε βιώσει, που έχουμε ζήσει, τις αξίες του αθλητισμού και του ολυμπισμού και φυσικά πολύ σημαντική ημέρα για εμάς να βρισκόμαστε σε αυτήν εδώ την πόλη στο σημείο που χάσαμε μια συναθλήτρια την ημέρα που γιορτάζουμε και τα 22 χρόνια από το ολυμπιακό μας μετάλλιο».

Πηγή: patrisnews.gr