24ωρη απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στις 3 Σεπτεμβρίου

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία της ακτοπλοΐας τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, λόγω 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). 
Η απόφαση για απεργία, επισημαίνει η ΠΝΟ, ελήφθη μετά τη χθεσινή αποτυχημένη έκβαση της συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ ΠΝΟ και Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για την ανανέωση για το 2018.

Η ΠΝΟ σημειώνει ότι «έχοντας πάντα στο μυαλό της και κατανοώντας τις ανάγκες τού επιβατικού κοινού κατά την κορύφωση της θερινής περιόδου, αποφάσισε την κάθοδο σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων τη Δευτέρα 3 του Σεπτέμβρη 2018 και με προοπτική κλιμάκωσης»

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον ΣΕΕΝ, για αθέμιτη τακτική κωλυσιεργίας» ενώ υποστηρίζει ότι αρνείται να χορηγήσει αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για επτά χρόνια.

Στόχος της κινητοποίησης, τονίζει η ΠΝΟ, είναι η «ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το τρέχον έτος με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις για τους Έλληνες ναυτεργάτες» και καλεί τον ΣΕΕΝ να αλλάξει τη στάση του.

Αναδημοσίευση από https://www.eleftherostypos.gr