“ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ – ΔΩΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ”

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Email: [email protected]

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23/2/21

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ – ΔΩΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ.

Το Σωματείο Υπαλλήλων του ΓΝΚ συμμετέχει στην 6ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας (9:00-15:00) της ΠΟΕΔΗΝ και την Πανελλαδική Απεργία της ΟΕΝΓΕ την Τρίτη 23/2/2021.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι δίνουν τη μάχη εδώ και ένα χρόνο στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου, εξουθενωμένοι, έχοντας ανασταλεί οι κανονικές τους άδειες.

Έχουμε χάσει ήδη 25 συναδέλφους από κορωνοϊό. Πάνω από 5000 έχουν νοσήσει από την αρχή της πανδημίας. Πολλοί απ΄ αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν με βαριά συμπτώματα. Εκτός από αυτό 3000 συνάδελφοι πάσχουν από βαριά αναπηρία και πολλοί άλλοι αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα.

Ο θάνατος ή η βαριά από κορωνοϊό αναπηρία των συναδέλφων υγειονομικών πρέπει να χαρακτηριστεί « εργατικό ατύχημα» για την αποκατάσταση των οικογενειών τους ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους.

Αντ΄αυτού η κυβέρνηση μας χόρτασε με χειροκροτήματα απ΄τα μπαλκόνια   και ούτε καν έχει πληρώσει το Δεκέμβριο τους συναδέλφους επικουρικούς που ήρθαν να ενισχύσουν  το νοσοκομείο μας. Αβέβαιο είναι αν θα πληρωθούν από εδώ και πέρα με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα με ισχυρό ενδεχόμενο να παραιτηθούν εάν παραμείνουν απλήρωτοι εφόσον δε μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους , το φαγητό τους και να καλύψουν τις υπόλοιπες ανάγκες τους.

Την ίδια στιγμή διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ για να ταΐζουν τους καναλάρχες , τους κλινικάρχες και τους υπόλοιπους κολλητούς.

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ !

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

  • Η 6Η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να εξασφαλίσουν χρήματα για να πληρωθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί εργαζόμενοι αλλά και οι υπερωρίες και εφημερίες όλου του προσωπικού.
  • Να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί και να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα ΒΑΕ .
  • Να προσληφθούν άμεσα πνευμονολόγος, παθολόγοι, αναισθησιολόγοι και να καλυφθούν όλες  οι κενές οργανικές θέσεις του ιατρικού, νοσηλευτικού, εργαστηριακού και διοικητικού προσωπικού.
  • Να επιστρέψει ο εξοπλισμός των υπολοίπων δύο κρεβατιών ΜΕΘ από την Πάτρα και να λειτουργήσει η Μονάδα με πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Να λειτουργήσει η Ψυχιατρική Κλινική στη νέα «πτέρυγα Βεργωτή» για να μην αυτοκτονούν οι ψυχιατρικοί ασθενείς που φιλοξενούνται στο δεύτερο όροφο της Παθολογικής Κλινικής σε δωμάτιο για φυλακισμένους .
  • Να ενισχυθούν σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό τα Κέντρα Υγείας Κεφαλονιάς και Ιθάκης ώστε να λειτουργούν με επάρκεια και να διεξάγουν ομαλά το εμβολιαστικό πρόγραμμα του πληθυσμού.
  • Να γίνεται αυστηρός έλεγχος στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο και διενέργεια μαζικών ελέγχων ιχνηλάτησης και επιδημιολογικής επιτήρησης από τον κρατικό μηχανισμό.
  • Δωρεάν test ανίχνευσης του κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ, το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιώτες μικροβιολόγους με κάλυψη του ΕΟΠΥΥ.
  •  Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια από τον κρατικό προϋπολογισμό .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΑΝ. ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ          ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΣΦΗΣ