25η Μαρτίου στην Κεφαλονιά: Εντυπωσίασε η μεγάλη μαθητική παρέλαση στο Αργοστόλι [εικόνες +βίντεο]

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου με τη μεγάλη μαθητική παρέλαση που ξεκίνησε στις 12 το πρωί ενώπιον της Γενικής Γραμματέως Υγείας κας Φωφώς Καλύβα, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Η Γενική Γραμματέας Υγείας Φωφώ Καλύβα ανάμεσα στον δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο και στον βουλευτή Παναγή Καππάτο

Μετά το πέρας της καθιερωμένης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των σωμάτων ασφαλείας και των σχολείων της πόλης, προχώρησαν στο μνημείο των Ηρώων, στον κήπο του Νάπιερ. Eκεί, με σύμμαχο τον καιρό, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των πεσόντων αγωνιστών.

Με άψογο σχηματισμό παρελάζουν οι σπουδαστές και σπουδάστριες της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων Αργοστολίου

Στη συνέχεια, οι επίσημοι και τα τιμητικά τμήματα των σχολείων και των συλλόγων του νησιού μας, προχώρησαν προς την οδό Ριζοσπαστών, όπου είχαν συγκεντρωθεί τα τμήματά τους.

Δείτε όλη την μαθητική παρέλαση στο βίντεο που ακολουθεί: 

Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση με τη νεολαία του νησιού μας να προελαύνει έχοντας μπροστά την γαλανόλευκη σημαία, σύμβολο των αγώνων του έθνους μας, πάντα υπό τον ήχο της φιλαρμονικής Δήμου Αργοστολίου “Διονύσιος Λαυράγκας”, της φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και των χειροκροτημάτων των συγκεντρωμένων γονέων, συγγενών και φίλων.

Μετά το πέρας της παρέλασης ο εκπαιδευτικός Γεράσιμος Πολλάτος, που είχε το γενικό πρόσταγμα κήρυξε το πέρας της παρέλασης.

Την παρουσίαση της παρέλασης ανέλαβε με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο γνωστός δημοσιογράφος συμπολίτης μας Σάκης Βούτος.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παπαναστασάτου, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης, ο πρ. Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μιλτιάδης Μελισσάς, η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κεφαλονιάς & Ιθάκης και Περιφερειακή Σύμβουλος Γιάννα Κουλουμπή, η Διοικήτρια του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου Ζωή Μοσχονά, ο καθολικός ιερέας π. Σιμονέλ Μποάνκις, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και κομμάτων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Σύμμαχος και φέτος στάθηκε ο καιρός ο οποίος, αν και συννεφιασμένος, ήταν πραγματικά ανοιξιάτικος.

Χρόνια πολλά σε όλους και χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

πηγη: ekefalonia.gr