Μαθητές παρελαύνουν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αθήνα, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Όνειρο θερινής νυκτός» φάνταζε μέχρι πέρυσι για ένα μικρό νησάκι δίπλα στην Κέρκυρα, το Μαθράκι, πως θα ξαναγίνει στο νησί μαθητική παρέλαση…

21 χρόνια μετά την τελευταία παρέλαση στο Μαθράκι, ο 9χρονος Τάσος, ο μοναδικός μαθητής του ακριτικού νησιού, θα παρελάσει σήμερα κρατώντας την γαλανόλευκη σημαία, μπροστά στους 35 περίπου μόνιμους κατοίκους, που έχουν γίνει δεύτερη οικογένειά του.

«Έζησα 10 χρόνια στην Αμερική και 8 στην Γερμανία. Όταν έβλεπα το μικρό μου παιδί να μεγαλώνει πάνω από μια ηλεκτρονική συσκευή, όπως τα περισσότερα παιδιά στο εξωτερικό, ήταν κάτι που δεν ήθελα. Ήθελα μια πιο ποιοτική ζωή και να στηρίξω έναν τόπο της Ελλάδας που κοντεύει να ξεχαστεί», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, η Τζένη Γιαννοπούλου, η μητέρα του μικρού μαθητή.

Τα ακριτικά μέρη είναι λίγο ξεχασμένα και λίγο πέρα από το οπτικό πεδίο του κράτους, επεσήμανε η κ. Γιαννοπούλου και η άφιξή τους στο νησί στάθηκε η αφορμή, να βρεθεί σχολική στέγη για τον μικρό Τάσο, δασκάλα και γιατρός. Όλα αυτά με πολύ τρέξιμο από την πλευρά της, όπως είπε χαρακτηριστικά για να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες σε Υπουργείο Παιδείας, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και δήμο.

Πολύ γρήγορα, ωστόσο, διατέθηκε μια κοινοτική αίθουσα, με παραχώρηση του δήμου, την οποία, η δασκάλα του Τάσου έχει διαμορφώσει υποδειγματικά τόνισε η κ. Γιαννοπούλου. Η ίδια και ο 9χρονος Τάσος έχουν αγκαλιαστεί από όλους τους κατοίκους. «Όταν έρχεσαι και βλέπουν ότι επιθυμείς να ενσωματωθείς, οι αγκαλιές και τα σπίτια τους είναι ορθάνοιχτα. Δεν με έκανε κανείς ποτέ να νιώσω ξένη. Το παιδί μου έχει αποκτήσει δεν ξέρω πόσες γιαγιάδες και παππούδες, πόσες θείες και θείους. Ένα ολόκληρο νησί τρέχει για ένα παιδί», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννοπούλου.

Ο μικρός Τάσος, παίρνοντας τον λόγο περιέγραψε την καθημερινότητά του στο Μαθράκι. «Κάθε μέρα πάω σχολείο, πάω έξω βόλτες. Μου αρέσει το σχολείο, κάνω τα μαθήματά μου, μετά λίγο ηλεκτρονικά και μετά ζωγραφίζω και παίζω με τα παιχνίδια μου, περνάω καλά», είπε και αποκάλυψε ότι θέλει να γίνει youtuber, ενώ επανέλαβε και το ποίημα που είχε απαγγείλει στην χθεσινή γιορτή του σχολείου.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΚαιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται μεσογειακός κυκλώνας από Ιταλία – Ποιες περιοχές θα πλήξει
Επόμενο άρθροΤέλος το Αυτόφωρο για Δημάρχους και Περιφερειάρχες – Τι θα προβλέπει η διάταξη