2ο Γυμνάσιο Ζακύνθου και Αργοστολίου | Αδελφοποιήθηκαν με βάσεις την παράδοση και τον πολιτισμό

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα πλαίσια της οποίας έγινε η δεύτερη φάση της αδελφοποίησης του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου με το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου. Σε μία υπέροχη τελετή οι 22 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου παρουσίασαν ένα power point με θέμα την ζωή του Ξενόπουλου το θεατρικό Στέλλα Βιολάντη του ίδιου και στο τέλος Κεφαλονίτικους και Ζακυνθινούς χορούς ξεσηκώνοντας το κοινό που χειροκρότησε ενθουσιασμένο.
Παρόμοια υπήρξε και η παρουσία του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου που έγινε στις 28 Απριλίου 2018 στο Αργοστόλι με το θεατρικό του Φιόρο του Λεβάντε του Ξενόπουλου. Η τελετή έκλεισε με αποχαιρετισμούς ανάμεσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείου και με τις ευχές όλων να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και τις επόμενες σχολικές χρονιές.

Τα δυο σχολεία, καθηγητές και μαθητές συνεργάζονται εδώ και πολύ καιρός πάνω σε θέματα πολισμού και πολιτιστικών εκδηλώσεων, εργασιών και παρουσιάσεων της κοινής Επτανησιακής κληρονομιάς των δυο νησιών.
Με όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις στις αποσκευές τους από την προηγούμενη συνάντησή που είχαν στην Κεφαλονιά, αντάλλαξαν απόψεις, και παρουσίασαν στοιχεία του πολιτισμού και της κουλτούρας μας.
Κυρίως, όμως, έθεσαν τις βάσεις για την αδελφοποίησή τους, που έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά, να συσφίξουν τις σχέσεις τους, να ανταλλάξουν ιδέες, σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς. Στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε μια συμβολική εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στοιχεία του νησιού μας, του πολιτισμού και της κοινωνίας. Στη συνέχεια παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Άλλωστε, εκπαίδευση, μουσική, χορός και τραγούδι είναι στοιχεία που συνδέουν άρρηκτα για αιώνες τα νησιά του Ιονίου. Την παράδοση αυτή έχουν αναλάβει την υποχρέωση να συνεχίσουν οι νέες γενιές των Επτανήσιων μαθητών που φαίνεται ότι τα πηγαίνουν θαυμάσια.

Αναδημοσίευση από www.imerazante.gr