46 οι νεκροί από τη φωτιά στο λεωφορείο – Οι εικόνες με το πρώτο φως της μέρας – «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» (εικόνες+βίντεο)

Στους 46 ανέβηκε ο απολογισμός των νεκρών, ανάμεσά τους 12 παιδιά, από το δυστύχημα στην Βουλγαρία, όπου ένα λεωφορείο ενεπλάκη σε τροχαίο και πήρε φωτιά.

Το λεωφορείο έχασαν επέστρεφε στα Σκόπια έπειτα από επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, και περνούσε μέσα από την Βουλγαρία.

Ο Νικολάι Νικόλοφ, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, ανέφερε ότι η τραγωδία έγινε στις 02:00 σε τμήμα αυτοκινητοδρόμου κοντά στο χωριό Μπόσνεκ, κάπου 40 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σόφιας.

Έχασαν τη ζωή τους 46 από τους 53 επιβαίνοντες ενώ επτά μπόρεσαν να σωθούν πηδώντας από το φλεγόμενο λεωφορείο.

 

Οι επτά επιζήσαντες, εγκαυματίες, διακομίστηκαν εσπευσμένα και εισήχθησαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, διευκρίνισε ο Νικόλοφ, που έκανε δηλώσεις στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BNT. Η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται σταθερή.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν τουλάχιστον 12 παιδιά, μετέδωσαν το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES και άλλα βουλγαρικά ΜΜΕ.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»

Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών Στεφάν Γιάνεφ πήγε αμέσως στο σημείο, και αυτό που αντίκρισε ήταν μακάβριο. «Οι εικόνες είναι τρομακτικές. Δε μπορούν να τις αντέξουν πολλοί, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Άνθρωποι έχουν γίνει κάρβουνο. Πρέπει να ξεκινήσει η αναγνώριση, έναν προς έναν».

Τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής. Ο Νικόλοφ είπε νωρίτερα πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα, ή προκλήθηκε από αυτό.

Ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ μετέβη επιτόπου.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε διπλωμάτης της πρεσβείας της χώρας στη Σόφια στο bTV.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο περί τραγωδίας, όπως ήταν φυσικό.

«Πρόκειται για τραγωδία. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν όλα τα θύματα είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά αυτό υποθέτουμε, καθώς το λεωφορείο είχε πινακίδες της χώρας μας», είπε ο Ζάεφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Nova.

Πηγή: newsit.gr