7 νέες υποψηφιότητες παραλιών για βράβευση με “Γαλάζια Σημαία” στην Κεφαλονιά

Μία σημαντική συλλογική προσπάθεια από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο και τον Δήμο Κεφαλονιάς, αποτελεί η κατάθεση υποψηφιότητας  επτά (7) παραλιών της Κεφαλονιάς, για βράβευσή τους με Γαλάζια Σημαία τον Μάιο του 2019.

Οι παραλίες Μπούκα Γραδάκια στο Αργοστόλι, Σπάσματα στις Μηνιές, Μεγάλη Άμμος στις Μηνιές, Σάμη, Λέπεδα στο Ληξούρι, και Μούντα (2 σημαίες), είναι οι νέες υποψηφιότητες, οι οποίες πληρούν το βασικό κριτήριο της δειγματοληψίας των νερών και ταυτόχρονα της καθαρότητας αυτών.

Αναφορικά με τις υποδομές που απαιτούν τα κριτήρια του διαχειριστή των Γαλάζιων Σημαιών, καθοριστική ήταν η συμβολή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις παραλίες διότι προθυμοποιήθηκαν να διαθέσουν τις υποδομές τους και να φροντίζουν για την καθαριότητα των ακτών και των πέριξ αυτών χώρων.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην Ένωση Ξενοδόχων της Κεφαλονιάς η οποία αγκάλιασε το σχέδιο ανάπτυξης Γαλάζιων Σημαιών και το στήριξε από την πρώτη στιγμή, ενημέρωσε τα μέλη της να συμβάλλουν στην υλοποίηση και δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός όπου απαιτηθεί.

Η οργανωμένη προσπάθεια αυτή αποτελεί την αρχή, όχι μόνο για το νησί της Κεφαλονιάς αλλά για όλα τα νησιά της Περιφέρειας, έτσι ώστε σε βάθος τριετίας να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των Γαλάζιων Σημαιών, συνεισφέροντας τοιουτοτρόπως στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες μας, στην τουριστική προβολή των νησιών μας, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών  και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ισχύς εν τη ενώσει αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά και αποτελεί οδηγό μας στις αντίξοες συγκυρίες που βιώνουμε. Το κοινό όφελος και η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον επιτυγχάνονται με σχεδιασμό, γνώση, θέληση, πάθος και πίστη στο σκοπό. Την Ιθάκη τη γνωρίζουμε, το ταξίδι οργανώνουμε.

Κωνσταντίνος Πρέντζας