700 ευρώ πρόστιμο και άμεση αφαίρεση διπλώματος για παράβαση που κάνει το 99% των Ελλήνων οδηγών!

Οι νέοι αυστηροί έλεγχοι της αστυνομίας έρχονται να βάλλουν τέλος σε μία από τις πιο συχνές παραβάσεις που κάνουν οι οδηγοί στους δρόμους. Ποια είναι αυτή;

Ο λόγος για την πιο συχνή παραβίαση που γίνεται στους δρόμους μας που είναι η καταπάτηση της διπλής διαχωριστικής γραμμής. Οι αυστηρές κυρώσεις για την παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής αποσκοπούν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και στην προστασία των οδηγών και των συνεπιβατών τους, καθώς και των πεζών.

Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις, όπως οι πρόωρες ή απρόσεκτες προσπεράσεις, που μπορούν να καταλήξουν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Είναι όμως η πιο συνηθισμένη παράβαση, ενώ θρηνούμε πολλά θύματα. Πρόσφατα μάλιστα η επιτόπια στροφή -με παράλληλη καταπάτηση της διπλής διαχωριστικής- σε σημείο της παραλιακής κόστιζε τη ζωή σε έναν άνθρωπο.

 

νέο πρόστιμο 700 ευρω

 

Είναι μία παράβαση που την κάνουμε καθημερινά σε όλους τους δρόμους, αφού σχεδόν στο 70% το οδικού δικτύου απαγορεύεται η προσπέραση με διπλή διαχωριστική στο δρόμο. Αν κάποια στιγμή βεβαιώνονταν οι συγκεκριμένες παραβάσεις από τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας, τότε θα μιλούσαμε για εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα…

Σύμφωνα λοιπόν με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής λωρίδας αποτελεί σοβαρή παράβαση και τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος και των πινακίδων για διάστημα 20 ημερών​.

Πηγή: Athensmagazine.gr