“9′ λεπτά πριν από την αναχώρηση του τρένου ο Γεράσιμος..” Συγκλονίζει ο πατέρας του ήρωα επιζώντα του 1ου βαγονιού

Γεράσιμος Γεωργιάδης: Ο πατέρας του επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της τραγικής αμαξοστοιχίας 56 στα Τέμπη, μίλησε σε μια δημόσια εκδήλωση που οργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Μαγνησίας (ΤΕΕ) με θέμα την τραγωδία.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Τέμπη 2023-2024: Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί», διοργανώθηκε από τον Σύλλογο «Τέμπη 2023» και στηρίχθηκε από τους πολίτες του Βόλου, φοιτητικά συνδικάτα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και από διάφορους εκπαιδευτικούς και εργαστηριακούς συλλόγους της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε την ανάγκη για διαφάνεια και δικαιοσύνη στη διερεύνηση του συμβάντος, τονίζοντας τη σημασία της μη συγκάλυψης των γεγονότων που οδήγησαν στο δυστύχημα. Η προσπάθεια αυτή είναι καίρια ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα της καταστροφής στα Τέμπη.

Γεράσιμος Γεωργιάδης: Τα λόγια του πατέρα του

«Εννέα λεπτά πριν από την αναχώρηση του τρένου ο Γεράσιμος έπαιζε στο πιάνο ένα τραγούδι και εκείνη την ώρα έλεγα να βάλω ρούχα να τον πάω Θεσσαλονίκη ή να βάλω μία φόρμα και να τον πάω στο τρένο. Νομίζοντας ότι τον στέλνω με ένα ασφαλές μέσο στον προορισμό του επέλεξα το δεύτερο. Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ αυτό», ανέφερε ο Διονύσης Γεωργιάδης.

«Λάθος μου που τον άφησα να πάει με το τρένο. Το τρένο το προλάβαμε για δέκα δευτερόλεπτα. Αν γνωρίζαμε ότι τα τραίνα ήταν επικίνδυνα, τα παιδιά μας δεν θα ταξίδευαν», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος Γεράσιμος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ακόμη. Πρόκειται για τον μοναδικό επιζών από το βαγόνι 1 που κάηκε ολοσχερώς στη σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη, που αφαίρεσε τη ζωή σε 57 άτομα.

Εκ μέρους του Συλλόγου των Τεμπών μίλησε η πρόεδρος Μαρία Καρυστιανού και η Ελένη Βασάρα.

συνέχεια στο enimerotiko