Αδερφός Μαρκέλλας: Το οικογενειακό περιβάλλον δε θα κριθεί εντάξει – Μπορώ να πάρω εγώ την επιμέλειά της

Μπορεί η 10χρονη Μαρκέλλα να μην είναι πια στα χέρια της γυναίκας που την άρπαξε,  ωστόσο τα ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη, παραμένουν…

Πληροφορίες λένε ότι από ώρα σε ώρα αναμένονται συλλήψεις για την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η γυναίκα που πήρε το μικρό κορίτσι έχει ταυτοποιηθεί. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης έχει φέρει σε δύσκολη θέση τα υπόλοιπα αδέρφια της Μαρκέλλας. Σήμερα το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε σε παρέμβαση στην εισαγγελία ανηλίκων, ζητώντας το παιδί να μεταφερθεί στο Χαμόγελο, αντί να επιστρέψει σπίτι του.

Η εξέλιξη έχει οδηγήσει σε σύγχυση τον αδερφό της 10χρονης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έκανε ό,τι μπορούσε για τον εντοπισμό της αδερφής του.

«Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;», δήλωσε.

«Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα», συνέχισε ο αδερφός.

Αναφορικά με το ποιος είχε πάρει την μικρή, ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό μου γιατί υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Οι αστυνομικές αρχές νομίζω ότι το τρέχουν», ενώ πρόσθεσε ότι «το κορίτσι είναι εντάξει, δέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους. Έχει ξεφύγει από το πρώτο σοκ και προσπαθεί να ηρεμίσει».

Στο LIVE NEWS μίλησε και η δικηγόρος της οικογένειας, Ανθούλα Ανασόγλου, η οποία ανέφερε ότι «ο Χρήστος από την αρχή δηλώνει ότι αν αφαιρεθεί η επιμέλεια, ο ίδιος θα την διεκδικήσει μαζί με την αδερφή του, ή από κοινού, ή μόνος του».

Πηγή: MEGA