Αφιέρωμα στον Παλαμά και βράβευση των μικρών ….. λογοτεχνών (pics+video)

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων διοργάνωσε στην αίθουσα της Κοργιαλένειου Βιβλιοθήκης εκδήλωση – αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά. Μια εξαιρετική παρουσίαση του έργου του Παλαμά από την κ. Αλίκη Γιαλατσάτου, Φιλόλογου “Ο Κωστής Παάμάς και η εποχή του του”,  και την κ. Ελένη Μήλα, Φιλόλογου, “Η εσωτερική περιπλάνηση του Κωστή Παλαμά”.

Μετά τις δυο εξαίσιες ομιλίες, μέσα σε μια άλλη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι μαθητές με την παρουσία τους, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού των Γυμνασίων και Λυκείων και η Απονομή βραβείων και Επαίνων. Επίσης διαβάστηκαν κείμενα διηγημάτων και ποιημάτων των παιδιών που βραβεύτηκαν. Συγκίνηση προκάλεσε ο μαθητής Χριστόφορος Παναγιωτάκης, ο οποίος παρακολουθεί μαθήματα στο Εσπερινό Λύκειο,  αν και σε μεγάλη ηλικία δεν το βάζει κάτω και συμμετέχει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Μας διάβασε ένα ποίημα του.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος και ο αντιδήμαρχος Βαγ. Κεκάτος. Μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, μιας και ήταν η μέρα των μαθητών ….λογοτεχνών.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr