Αγγελική Νικολούλη: Η Ρούλα δεν θα ομολογήσει – Μου έλεγαν «θα σε βρουν σε χαντάκι»

Σωρεία αποκαλύψεων για την υπόθεση της Πάτρας έκανε η Αγγελική Νικολούλη, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα «σπάσει» και δεν θα προχωρήσει σε ομολογία. Τι ανέφερε για την περίπτωση της σπιτονοικοκυράς και για τις έρευνες για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών.

Για μια χειριστική γυναίκα που είχε βρει τον τρόπο να εξουσιάζει τον περίγυρό της και να στρέφει αλλού τις όποιες υποψίες για τους θανάτους των τριών κοριτσιών έκανε λόγο η Αγγελική Νικολούλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Η παρουσιάστρια του «Φως στο Τούνελ», που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την υπόθεση της Πάτρας, ανέλυσε αρκετά από τα δεδομένα της υπόθεσης και τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της.

Παράλληλα, μίλησε για όσα ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ίδια και της κίνησαν τις υποψίες πως κάτι διαφορετικό έχει συμβεί, σε σχέση με όσα υποστήριζε η κατηγορούμενη, πλέον, μητέρα. Η έμπειρη δημοσιογράφος χαρακτήρισε την 33χρονη ως θεατρίνα, ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται να «σπάσει» και να ομολογήσει με βάση όσα έχει δείξει ως τώρα. Παράλληλα, η Αγγελική Νικολούλη μίλησε και για τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που δέχτηκε, τα οποία εμπεριείχαν απειλές.

«Έχουμε μια θεατρίνα απίστευτη…»

«Έφερα στα αυτιά μου αυτή τη φωνή και σοκαρίστηκα. Κατάλαβα από την κουβέντα που είχα με αυτή τη γυναίκα ότι έπρεπε να εστιάσω την έρευνα στο Καραμανδάνειο», είπε αρχικά η Αγγελική Νικολούλη και πρόσθεσε: «Κατάλαβα από την επαφή με μάρτυρες, ότι ενώ το παιδί δεν είχε πρόβλημα, ενώ έπεσαν όλοι πάνω του, δεν βρέθηκε κάτι και της είπαν ότι το παιδί δεν έχει τίποτα και πρέπει να πάρετε εξιτήριο. Λίγο μετά είχαμε μια πρώτη απόπειρα…»

Στη συνέχεια με εμφανή φόρτιση ανέφερε πως «Έχουμε μια θεατρίνα απίστευτη. Την ακούτε τι λέει. Περιέγραφε ότι έχει πανιάσει το παιδί…».

Σχετικά με την εκταφή της Τζωρτζίνας, έτσι ώστε να εξεταστεί και το τάμπλετ το οποίο ενταφιάστηκε μαζί με το παιδί, σχολίασε πως «Οι τεχνικοί λένε πως δεν μπορούν να ανασυρθούν στοιχεία, όσο δεν έχουν το τάμπλετ στα χέρια τους»

Σε ερώτηση για τον Μάνο Δασκαλάκη, είπε: «Εγώ ξέρω ένα παιδί ιδιαίτερα ευαίσθητο, έναν καλλιτέχνη που μέχρι πρότινος μας κατηγορούσε γιατί μιλάμε έτσι για τη γυναίκα του. Δεν δεχόταν τίποτα μέχρι λίγο πριν τη σύλληψη. Βέβαια, μετά αυτή η στάση άλλαξε».

Η Αγγελική Νικολούλη ανέφερε, ωστόσο, πως υπάρχει ευθύνη και στον οικογενειακό και φιλικό περίγυρο της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Βλέπεις ότι ο άνθρωπός σου απειλεί να αυτοκτονήσει, πάει και κλείνεται σε ένα ξενοδοχείο, εξαφανίζεται για ώρες και δεν πας να ζητήσεις μια βοήθεια; Τόσο χειριστική; Ήταν η δυναμική Ρούλα που είχε την απάντηση για όλους και για όλα; Ψάξτο καλύτερα να δεις τι γίνεται. Δυο παιδιά χάθηκαν, μην χαθεί και το τρίτο», τόνισε.

«Μου έλεγαν θα σε βρουν σε χαντάκι, κι άλλες λεπτομέρειες»

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε μελετήσει βιβλία που είχε γράψει η ίδια, αναφορικά με παλαιότερα εγκλήματα. «Εκεί μπαίνω στο μυαλό του όποιου δράστη και προχωράω. Επειδή με ρώτησαν αν αναφέρω κάτι σε ένα βιβλίο, στο «Θάνατος με χείλη κόκκινα». Περιγράφω μια σατανική μαύρη χήρα, σε ένα κεφάλαιο αναφέρεται μια νοσοκόμα που σαγηνεύει και δρα μέσα σε νοσοκομεία, βρίσκει μοναχικούς εύπορους και ενεργεί εκεί. Είχε συνεργό την αδερφή της. Δεν υπονοώ κάτι, απλά υπάρχει ένα τέτοιο κεφάλαιο. Για τη δράση μιας γυναίκας μέσα σε ένα νοσοκομείο, με ουσίες κλπ, θα το δουν οι ειδικοί», εξήγησε.

Όσο για τις απειλές, το τηλεφώνημα της αδερφής της Ρούλας, Δήμητρας Πισπιρίγκου, και το tweet με το όνομά της που έγραφε «Νικολούλη ψόφα», η έμπειρη δημοσιογράφος απάντησε: «Δεν ήταν μόνο αυτό. Θα σε βρούνε σε χαντάκι κι άλλες λεπτομέρειες έλεγαν, εμφανιζόταν το προφίλ της αδερφής. Είπε ότι κοιμόταν, την ξύπνησε η μητέρα της και δεν είχε ιδέα για όλα αυτά. Τους είπα αν θέλουν να παρέμβουν κι εκείνη κι η μητέρα, δεν ήταν σε θέση. Μου είπε, λοιπόν, ότι δεν δέχεται τις κατηγορίες για την αδερφή της και έλεγε ότι θα συνεχίσει από μόνη της τη βαθιά έρευνα. Από μέσα ακουγόταν η μητέρα που έλεγε «ψάξτε την οικογένεια του κυρίου». Ξαφνικά ο Μάνος έγινε «κύριος». Αφού κατέβηκε το προφίλ και είπε ότι δεν είναι εκείνη, εγώ το αποδέχομαι».

«Θα πρέπει να δοθεί απάντηση και για τα άλλα δύο παιδιά»

Ακολούθως, μίλησε για την υπόθεση της σπιτονοικοκυράς, εξηγώντας ότι «Η σπιτονοικοκυρά είχε σκλήρυνση κατά πλάκας κι εκείνη ανέφερε ότι έχει καρκίνο. Στο νοσοκομείο δεν βεβαιώθηκε να έχει καρκίνο. Φαινόταν, όπως μου είχε πει η Ρούλα, ότι είχε κάνει πληρεξούσιο στον Μάνο για να διαχειρίζεται τα οικονομικά καθώς δεν μπορούσε να κινηθεί. Την είχαν εγκαταλείψει τη γυναίκα και πέθανε από σηψαιμία. Επειδή νοσηλευόταν και φάνηκαν τα παθολογικά αίτια, δεν διατάχθηκε νεκροτομή. Τώρα, όμως, επειδή έγινε όλος αυτός ο ντόρος και επειδή ήταν μοναχική και ανταποκρίθηκαν οι συγγενείς της, θα ορίσουν δικηγόρο. Θέλουν να δουν αν αληθεύουν τα περί ακινήτων και τα άλλα στοιχεία. Θα ανοίξει κι αυτός ο φάκελος για να διερευνηθεί. Αν υπάρξουν στοιχεία, γιατί δεν είχαμε νεκροτομή τότε».

Εξηγώντας τα επόμενα βήματα στην υπόθεση, και κυρίως την έρευνα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, η Αγγελική Νικολούλη είπε: «Για τα δυο παιδάκια θα μείνω σε αυτό που είπε η κ. Ζαγγελίδου, μια πολύπειρη και καταξιωμένη ιατροδικαστής. Τα δυο παιδιά έφυγαν, αλλά υπάρχουν ιστοί από τα όργανά τους. Έχουμε το ντοκουμέντο της φονικής ουσίας, δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Θα ερευνηθούν τα στοιχεία των παιδιών. Τώρα υπάρχουν κάποια στοιχεία. Αυτό τώρα θα το απαντήσουν οι έμπειροι ιατροδικαστές, τοξικολόγοι και παθολογοανατόμοι. Όπως έκαναν πολύ σωστή δουλειά στην περίπτωση της Τζωρτζίνας. Βρήκαν τη δόση που χορηγήθηκε, που σκοτώνει και ελέφαντα. Θέλουν τώρα με επανέλεγχο να επιβεβαιώσουν τις ποσότητες των φαρμάκων. Και τώρα θα πρέπει να δώσουν την απάντηση και για τα άλλα δυο παιδιά».

«Τώρα σκέφτεται το πώς θα βγει από τη ΓΑΔΑ»

Τέλος, η Αγγελική Νικολούλη ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να ομολογήσει. «Δεν είμαι ψυχίατρος, δεν είμαι ανακριτικός υπάλληλος που έχει εμπειρία. Εγώ την προσέγγισα σαν μάνα και σαν γυναίκα. Την προσέγγισα πρώτα ανθρώπινα και μετά σαν ρεπόρτερ. Είχαμε ενδιαφέρουσες κουβέντες. Μια τέτοια γυναίκα που ελέγχει τα συναισθήματά της, που ελέγχει τους άλλους και τους εξουσιάζει, δεν θα σπάσει. Έχει μπει σε έναν ρόλο από την αρχή. Δεν είπα τυχαία το θεατρίνα. Αν θα βρεθεί κάποιος έξυπνος που θα την κάνει να «σπάσει». Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα πάει στην ανακρίτρια και θα πει εγώ το έκανα αυτό στην Τζωρτζίνα. Στην πορεία δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση και τι θα αντιμετωπίσει. Τώρα σκέφτεται το πώς θα βγει από τη ΓΑΔΑ. Το έχει δουλέψει πολύ καιρό στο μυαλό της», ήταν η απάντησή της.

Πηγή: newsbomb.gr