Αγία Ευφημία: “Στο ίδιο Έργο θεατές…” (pics+video)

Ειλικρινά δεν θυμόμαστε, πόσες φορές, έχουμε κάνει ρεπορτάζ, για πλημμύρες στην Αγία Ευφημία και στα Δρακοπουλάτα, της Πυλάρου!!
Για άλλη μια φορά και σήμερα, αρκούσε μια μισάωρη νεροποντή, για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, καταστήματα και σπίτια στα προαναφερόμενα χωριά.
Οι εικόνες και τα βίντεο που ακολουθούν, δείχνουν ξεκάθαρα, τι συνέβη σήμερα στα δυο προαναφερόμενα χωριά της Πυλάρου.
Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου Σάμης,της Αντιπεριφέρειας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Εθελοντικής Ομάδας Πυλάρου καθώς και άντρες από το Α.Τ. Σάμης, “έδιναν μάχη”, με τα νερά και τα φερτά υλικά, που είχαν κατακλείσει, Αγία Ευφημία και Δρακοπουλάτα.
Να σημειώσουμε πως  δρόμος των Βασιλοπουλάτων, κόπηκε από τα νερά και τα φερτά υλικά, με αποτέλεσμα να έχει διακοπή η κυκλοφορία, στο συγκεκριμένο σημείο.

Χρόνια οι κάτοικοι, “φωνάζουν” για το πρόβλημα, χρόνια χάνονται περιουσίες και δυστυχώς η κατάσταση παραμένει η ίδια.
Έχουμε ξαναγράψει πως το πρόβλημα στη περιοχή, καθώς και στον Καραβόμυλο τα προηγούμενα χρόνια, ( εκεί λύθηκε το πρόβλημα, με τους υδατοφράκτες και το γεφυράκι που κατασκεύασε η Αντιπεριφέρεια στο ρέμα που πλημμύριζε ), σύμφωνα με τους κάτοικους της Περιοχής αλλά και των αρμόδιων φορέων, παρουσιάστηκε, από όταν έγιναν τα έργα για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών, στα βουνά των Διλινάτων και της Αγίας Ευφημίας..
Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από τα έργα της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, που έγιναν,  δεν έγινε κάτι άλλο για την αποτροπή αυτών των φαινομένων!!
Πιστεύουμε πως, επειδή το πράγμα, εκτός από επικίνδυνο, είναι και γελοίο πλέον,  απαιτείται, άμεση ανοικτή σύσκεψη στην Αγία Ευφημία, με τη συμμετοχή όλων των φορέων, ( Βουλευτή Αντιπεριφερειάρχη, Δημοτικής Αρχής Σάμης και κατοίκων ), να παρθούν αποφάσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν, αυτή τη φορά και δεν θα μείνουν απλά στα χαρτιά!!!
Τάσος Καβαλλιεράτος.

Αναδημοσίευση από https://vlahatasamis.blogspot.com