Αιχμές και βασανιστικά ερωτήματα για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας μετά τη γέννηση του παιδιού της (Βίντεο)

Ο θάνατος της 27χρονης κοπέλας μετά τη γέννηση του παιδιού της, συγκλόνισε την Ηλεία και ολόκληρη τη χώρα. Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της αδικοχαμένης Δώρας, Σωκράτης Τσαντίρης, μίλησε στο Mega αναφορικά με τα όσα οδήγησαν στο θάνατο της 27χρονης κοπέλας, μετά τη γέννα.

«Ήταν μία επίτοκος που μπήκε λίγο πιο εσπευσμένα για καισαρική τομή. Θα πρέπει να εξηγηθεί το γιατί μπήκε νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση η καισαρική τομή δεν προκάλεσε πρόβλημα, δεν υπήρξαν επιπλοκές στην επέμβαση αυτή. Όμως στην αίθουσα ανάνηψης, λίγη ώρα μετά την καισαρική τομή, όπως φαίνεται υπέστη εισρόφηση. Πρέπει να διευκρινιστεί το αν υπήρχε άνθρωπος εκεί, το αν έγινε σωστά η ανάνηψη», σημείωσε ο κ. Τσαντίρης.

«Κατά τη δική μου γνώμη, το αντικείμενο της ΕΔΕ είναι μετά την καισαρική τομή. Εάν όταν ήταν στην αίθουσα ανάνηψης ήταν σε κατάλληλη κατάσταση ώστε να αποσωληνωθεί, και εάν κάποιος ήταν εκεί, ώστε να έχει γρήγορα παροχή πρώτων βοηθειών», συνέχισε ο ίδιος.

«Εκ του αποτελέσματος στην αίθουσα ανάνηψης υπέστη μία εισρόφηση, που αποτέλεσε αιτία ανακοπής και καθολικής ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας. Όλο αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί. Ο χρόνος που υπέστη την εισρόφηση. Εάν έπρεπε να υπήρχαν άνθρωποι δίπλα», πρόσθεσε ο κ. Τσαντίρης.

«Πρέπει να διερευνηθεί το διάστημα από την επέμβαση και όσο χρόνο παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης», κατέληξε ο κ. Τσαντίρης.