Αιματηρά αντίποινα από τη Συρία – Δυο νεκροί ανάμεσά τους και ένα μωρό

Αιματηρά είναι τα αντίποινα από τη Συρία στην επίθεση που δέχεται από την Τουρκία. Τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν σήμερα από ρουκέτες που ερρίφθησαν εναντίον τουρκικών παραμεθόριων πόλεων από την κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας, την οποία έχει στοχοθετήσει η Άγκυρα στη στρατιωτική επιχείρησή της.

«Ένα μωρό από τη Συρία ηλικίας 9 μηνών, ο Μουχάμεντ Όμαρ, και ένας (Τούρκος) δημόσιος υπάλληλος, που εργαζόταν στο υπουργείο Οικονομικών, ο Τζιχάν Γκιουνές, έπεσαν ως μάρτυρες» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του κυβερνείου της Σανλιούρφα, επαρχίας που συνορεύει με τη Συρία.

Τα δύο θύματα σκοτώθηκαν από ρουκέτες και οβίδες όλμου που ερρίφθησαν από τη Συρία και έπληξαν τις πόλεις Ακτσακαλέ και Τζεϊλανπινάρ, διευκρίνισε το κυβερνείο, προσθέτοντας ότι οι 46 τραυματίες παραμένουν υπό νοσηλεία.

Tayfun Demir@DmrTayfun

Ten month old baby died as a result of pkk mortar attack
Location Akçakale Turkey

Προβολή εικόνας στο Twitter
77 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Η Τουρκία ξεκίνησε χθες μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μια οργάνωση που θεωρεί «τρομοκρατική», την οποία στηρίζουν, όμως, οι δυτικές χώρες, καθώς πολεμάει τους μαχητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει πως καταστρέφει τρομοκράτες του PKK που σκότωσαν αθώους πολίτες στο Ακτσακαλέ.

ANADOLU AGENCY (ENG)

@anadoluagency

Turkey destroys PKK/PYD-YPG terrorists who killed innocent civilians in Turkey’s border district Akcakale: Defense Ministry

26 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Στο Ακτσακαλέ, ορισμένες οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους προς ασφαλή μέρη, ενώ άλλες οχυρώθηκαν μέσα σε αυτά.

Οι δρόμοι άδειασαν, αφού οι αρχές ειδοποίησαν τους κατοίκους να προφυλαχθούν από τις ρίψεις οβίδων.

Πηγή: newsit.gr