«Αίνιγμα» με την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Tην Τρίτη 22 Ιουνίου θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ενώ μέσα στην εβδομάδα κοινωνικός λειτουργός θα επισκεφτεί τις δύο οικογένειες προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον της μικρής Λυδίας.

Το μείζον θέμα της επιμέλειας της κόρης που απέκτησε μαζί το ζευγάρι απασχολεί τις αρχές, την στιγμή που ο 32χρονος συζυγοκτόνος έχει ξεκαθαρίσει μέσω δικηγόρων πως επιθυμεί οι δύο οικογένειες να αναλάβουν από κοινού την επιμέλεια, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό.

Με στόχο την προστασία του παιδιού η εισαγγελία μελετά τη δικογραφία της υπόθεσης ώστε να αποφασίσει άμεσα για το θέμα. Η όποια απόφαση θα αφορά την προσωρινή επιμέλεια της μικρής, καθώς οριστική απόφαση θα πρέπει να λάβει εντός 90 ημερών το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα, η εισαγγελία μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο είτε στην οικογένεια του 32χρονου.

Για το λόγο αυτό, διενεργείται ήδη έρευνα ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα για το ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για ανήλικο.

Κοινωνικός λειτουργός που θα επισκεφτεί την οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς και την οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, θα εξετάσει τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα προκειμένου να αποφασίσει ποιο είναι ασφαλέστερο για να μεγαλώσει το 11 μηνών παιδί.

Σε περίπτωση που και οι δύο οικογένειες διεκδικήσουν την επιμέλεια του παιδιού, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί γι’ αυτό αλλά και για τους τρόπους επικοινωνίας της μικρής με τον πατέρα της.

«Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το παιδί του»

«Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το παιδί του. Η μέριμνά του αφορά το μέλλον του παιδιού, γιατί έχει ακούσει διάφορα, ότι το παιδί θα πάει σε ανάδοχη οικογένεια, ότι θα το χάσει από τη ζωή του», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του δράστη.

«Έχει τρομοκρατηθεί με το ενδεχόμενο το παιδί να πάει σε άλλη οικογένεια», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι οι οικογένειες της Καρολάιν και του Μπάμπη είναι σε κάποια συνεννόηση σχετικά με το παιδί. Οι γονείς του δράστη επιθυμούν να μεγαλώσουν το παιδί.

Πηγή: aftodioikisi.gr