Αλιευτικό καταφύγιο Αθέρα: Δύσκολες μέρες!

Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ένα θέμα που έχει προξενήσει απορίες αλλά και αγανάκτηση για το ανάλγητο αυτό κράτος.

Στην προκειμένη περίπτωση του αλιευτικού καταφυγίου στον Αθέρα έχουν ακουστεί τα πάντα. Έχουν γίνει ενέργειες απ’ όλους. Η Βουλευτής όπως άκουσα έχει βρει ένα «παραθυράκι» και πιστεύει ότι θα το σώσουμε.

Βάση του νόμου των αυθαιρέτων, βρήκε η κυβέρνηση το αλιευτικό καταφύγιο του Αθέρα ότι είναι ….αυθαίρετο. Και όπως είπε ένας κάτοικος της περιοχής, ας είναι καταπατημένος ο αιγιαλός με ντουβάρια και συρματοπλέγματα. Το καταφύγιο βλέπουν μόνο.

Έγινε μια καλή συζήτηση, ευτυχώς δεν υπήρξαν εντάσεις. Η δημοτική αρχή χολώθηκε που τις  καταλογίζουν μεγάλες ευθύνες. Θέλησε μάλιστα να μην το ψηφίσει. Τελικά επικράτησε ψυχραιμία, ψηφίζοντας το υπόλοιπο ψήφισμα βγάζοντας την παράγραφο που θεώρησε απαράδεκτη.

Όπως αποκάλυψε ο Διον. Λυκούδης. Εκτός από την προσφυγή στο ΣτΕ έκαναν και αίτηση προτίμησης, δηλαδή να προτιμηθεί και να δικαστεί γρήγορα η υπόθεση. Έτσι, ορίστηκε η 9/1/19 σαν ημέρα εκδίκασης στο ΣτΕ. Ένα στοιχείο που δεν ήταν γνωστό, όπως είπε ο Λυκούδης δεν το γνώριζε και ο ίδιος μέχρι το πρωί που ήρθε η απάντηση.

Όλα όσα συμβαίνουν υποκινούνται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Μια διοίκηση που ειπώθηκαν πολλά πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την κατάργηση της. Όμως όπως και οι περισσότερες υποσχέσεις, δεν τηρήθηκε κι αυτή.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr