Αλλάζω συσκευή: Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν την… κοροϊδία-Δείτε τους δικαιούχους σε Κεφαλονιά,Ιόνια Νησιά & σε όλη την Ελλάδα (πίνακες)

Έφτασε Αύγουστος για να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος αντικατάστασης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών «Αλλάζω συσκευή» που είχε ανακοινωθεί από τον Ιανουάριο.

Οι ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί στους πολίτες για την εξοικονόμηση ενέργειας αντικαθιστώντας παλιές συσκευές ήταν πολλές και με τα χθεσινά αποτελέσματα αποδείχθηκαν τελικά φρούδες.

Από τις 879.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα, οι 151.450 κατατάσσονται στις «οριστικά επιλέξιμες», δηλαδή κόπηκε το 83% των αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται πως στις 15 Μαΐου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας ανέφερε στο Open πως από τη δράση θα δοθούν 300.000 voucher. Στις 14 Ιουλίου, ο κ. Σκρέκας τα μείωσε κατά 100.000, λέγοντας ότι θα ωφεληθούν περίπου 200.000 νοικοκυριά και στις 3 Αυγούστου – με τα νούμερα να μην βγαίνουν – ανακοινώθηκαν μόλις 151.000 δικαιούχοι.

Μία κοροϊδία, δηλαδή, ανάλογη με το 600άρι του Power Pass.

Οριστικά Αποτελέσματα του προγράμματος Αλλάζω Συσκευή

Οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα ενημερωθούν με την αποστολή sms στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος ΕΔΩ και ΕΔΩ όπου έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στη θέση Αποτελέσματα Αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι μπορούν να αλλάξουν έως τρεις συσκευές ανάμεσα στις εξής κατηγορίες:

  • Καταψύκτης
  • Κλιματιστικό
  • Ψυγείο

Πότε λήγει το voucher της επιδότησης συσκευών

  • Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).
  • Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.
  • Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.
Πηγή: https://kontologis.gr/