Αν το δεις, μίλα αμέσως με το γιατρό σου: Το αθώο δερματικό σύμπτωμα που δείχνει ότι κόλλησες την Όμικρον

Ακόμα και αν το τεστ σου είναι ακόμα αρνητικό

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι επιστήμονες προέβλεπαν ότι μέσα στο 2022 θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό, η πανδημία είναι ακόμα εδώ. Και γι’ αυτό ευθύνονται κυρίως η Όμικρον και η Όμικρον 2.

Με τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον να παραμένουν πολλά, η δυνατότητα εντοπισμού των συμπτωμάτων θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση της εξάπλωσης της μετάδοσης. Οι ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τα συμπτώματα της μετάλλαξης είναι αρκετά διαφορετικά από τα παραδοσιακά σημάδια του κορωνοϊού, που περιλαμβάνουν συνεχή βήχα, πυρετό και απώλεια/αλλαγή της μυρωδιάς και της γεύσης σας.

Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο σημάδι στο δέρμα θα μπορούσε, επίσης, να σηματοδοτεί το στέλεχος του κορωνοϊού, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Mirror. Πρόκειται για ένα σύμπτωμα που ανέφεραν πολλοί ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στην Όμικρον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή που βασίζει τις πληροφορίες της από τη μελέτη του ZOE COVID Study app, στους ασθενείς εμφανίστηκαν δύο τύποι εξανθήματος στο δέρμα.

Το πρώτο είναι ένα εξάνθημα τύπου κυψέλης που εμφανίζεται ξαφνικά με τη μορφή ανυψωμένων εξογκωμάτων στο δέρμα. Αυτά τείνουν να προκαλούν έντονη φαγούρα και συχνά ξεκινούν με έντονο κνησμό στις παλάμες ή τα πέλματα.

Το δεύτερο εξάνθημα εμφανίζεται ως κόκκινο και μοβ εξόγκωμα στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση τα εξανθήματα αυτά συνήθως δεν προκαλούν φαγούρα και εμφανίζονται πιο συχνά σε νεότερα άτομα. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά τα δερματικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με την covid-19.

Πηγή: instanews.gr