Ανάσταση σε όλη την Ελλάδα – Ακούστηκε το “Χριστός Ανέστη” με πλήθος πιστών (pics – video)

Η Ανάσταση τελέστηκε πανηγυρικά σήμερα σε όλη την Ελλάδα και το “Χριστός Ανέστη” ακούστηκε από άκρη σε άκρη της χώρας τον… καιρό του κορονοϊού.

Το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό καθώς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έγιναν κεκλεισμένων των θυρών και οι πιστοί τις παρακολούθησαν από την τηλεόραση ή διαδικτυακά.

Απόψε όμως οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Σε όλες τις εκκλησίες, τελέστηκε πανηγυρική αναστάσιμη ακολουθία παρουσία πιστών, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας και έψαλε το «Χριστός Ανέστη» και τους αναστάσιμους ύμνους της Εκκλησίας στην είσοδο, συνοδεία δεκάδων πιστών με την λαμπάδα τους.

 

Πλήθος κόσμου στις εκκλησίες της Πάτρας για την “Ανάσταση” του κορονοϊού

Πλήθος κόσμου προσήλθε την Τρίτη στους ναούς της Πάτρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις Ιερές Αγρυπνίες που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της απόδοσης της μεγάλης εορτής της Ανάστασης του Ιησού.

Ουσιαστικά αυτές οι αγρυπνίες δίνουν τη δυνατότητα στους πιστούς να παρακολουθήσουν από κοντά την Αναστάσιμη Ακολουθία η οποία ουσιαστικά χάθηκε λόγω των απαγορεύσεων λόγω πανδημίας.

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος παραβρέθηκε στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Πηγή: tvstarthebest

Πηγή: newsit.gr