Αναστάσιος Αλβανίας: Ανοικτά για όλους τους σεισμόπληκτους μοναστήρια και εκκλησίες

Η Αρχιεπισκοπή από την πλευρά της, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος έχει από την πρώτη στιγμή διαθέσει την εκκλησία στο Δυρράχιο στην οποία καθένας μπορεί να προστρέξει για βοήθεια και στέγαση. Όπως ο ίδιος ανέφερε στο newsit.gr «μπορεί καθένας να πάει, χωρίς απολύτως καμία διάκριση».

Τόνισε ταυτόχρονα ότι από χθες άνοιξαν και δύο ορθόδοξα μοναστήρια στην περιοχή προκειμένου και εκεί να σπεύσει όποιος έχει ανάγκη. «Έχουμε δύο μικρά μοναστήρια έξω από το Δυρράχιο, τη Μονή του Αγίου Βλασσίου και τη Σκήτη των Μυροφόρων, τα οποία επίσης ανοίξαμε για όποιον έχει ανάγκη» σημείωσε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι πάντοτε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοια γεγονότα και χαρακτήρισε συγκινητική την άμεση ανταπόκριση τόσο της Ελλάδας όσο και της Ιταλίας αλλά και των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών. «Είναι συγκινητική αυτή η ανταπόκριση, η οποία δείχνει ότι μέσα σ’ αυτό το σύννεφο που σκεπάζει τη γειτονιά μας, υπάρχει αχτίδα φωτός».

Υπενθυμίζεται πως ο κ.κ. Αναστάσιος επισκέφθηκε ήδη από χθες τα συνεργεία καταγραφής των ζημιών καθώς επίσης και τον υπαίθριο καταυλισμό που έχει στηθεί σε γήπεδο του Δυρραχίου , ενώ επικοινώνησε και με τον δήμαρχο της πόλης σχετικά με την παροχή βοήθειας από την Εκκλησία.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Πηγή: newsit.gr