Αναστάσιος Γραικούσης: Έφηβος Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης από το ΓΕΛ Ληξουρίου

Για άλλη μια χρονιά Έφηβος Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης αναδείχθηκε από το σχολείο μας! Είναι ο μαθητής της Β΄ Τάξης  Αναστάσης Γραικούσης με αναπληρωματική τη μαθήτρια της Β΄Λυκείου Νίκη –Κατερίνα Κυριακάτου. Υπεύθυνη καθηγήτρια για το πρόγραμμα η καθηγήτρια Κοινωνιολόγος Ευαγγελία Τζουλιαδάκη.

Η Βουλή των Εφήβων είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται από το 1995 σε ετήσια βάση, από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Οι 300 «έφηβοι βουλευτές» που αναδείχθηκαν και τη φετινή χρονιά θα εκπροσωπήσουν σχολεία από κάθε εκλογική περιφέρεια της χώρας, σε αριθμό αντίστοιχο με τον αριθμό των βουλευτικών εδρών κάθε περιφέρειας.

Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με τη διεξαγωγή των πενθήμερων εργασιών της Συνόδου στην Αθήνα (το Σεπτέμβριο). Μέσα από συζητήσεις με βουλευτές και ειδικούς επιστήμονες και ποικίλα βιωματικά εργαστήρια, οι 300 μαθητές-εκπρόσωποι θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις, ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσουν ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων πολιτισμού.

Η ομάδα εργασίας για τη Βουλή των Εφήβων του ΓΕΛ Ληξουρίου