Ανατρεπτική δημοσκόπηση στην Πάτρα: Τι δείχνει για τις διαφορές των κομμάτων

Δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος» διενήργησε η DATA RC

Τα στοιχεία, σύμφωνα με την εφημερίδα, δείχνουν ότι έχει «φρενάρει» η πτώση του κυβερνητικού κόμματος στην πόλη. Παράλληλα όμως η σύγκλιση του ποσοστού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα φαίνεται να παγιώνεται.

Στο τέλος του Νοεμβρίου του 2018, έξι μήνες πριν τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου ’19 για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές, η πρόθεση ψήφου σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών στο Δήμο Πατρέων μας δίνει πολύ υψηλό ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου. Συγκεκριμένα το 29,6% είτε δεν έχει αποφασίσει (το μεγαλύτερο μέρος είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το 2015), είτε δεν απαντά, είτε δηλώνει ότι δεν θα πάει να ψηφίσει.

Το 18% του εκλογικού σώματος δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και το 17,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει την Νέα Δημοκρατία. Το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα με πρόθεση να το ψηφίσει το 5,6% των δημοτών της Πάτρας και ακολουθούν το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με 5,2% και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 3%. Ποσοστά μικρότερα του 3% συγκεντρώνουν η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ με 1,5%, η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με 1,4%, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με 1,3% και το ΠΟΤΑΜΙ με 1,2% (ποσοστά που στις δημοσκοπήσεις καταγράφονται υποεκτιμημένα καθώς οι ψηφοφόροι τους είτε δεν συμμετέχουν σε αυτές, είτε δεν αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους).

Όταν κάνουμε αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,1% επί του εκλογικού σώματος, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29,3%, ενώ 3 ακόμα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό ≥ 3%.

 

Πηγή: pelop.gr