Ανδρέας Ζαπάντης: Συλλυπητήριο μήνυμα

Σκάλα Κεφαλληνίας, 12 Ιουνίου 2024

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Διονύση Γαβριελάτου, πρώην Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του Διονύση Γαβριελάτου.

Έφυγε ένας αγαπητός φίλος και συνεργάτης, ένας ανήσυχος, δραστήριος και δημιουργικός άνθρωπος.

Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας γενιάς που σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, ιδιαίτερα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953, ξενιτεύτηκε για να αγωνιστεί, να προσφέρει στην οικογένεια του, να δημιουργήσει.

Στους ξένους τόπους κατάφερε να προχωρήσει επαγγελματικά, να δημιουργήσει μια θαυμάσια οικογένεια, να μορφώσει τα παιδιά του. Παράλληλα όμως συμμετείχε ενεργά στις κοινωνικές δραστηριότητες των συμπατριωτών μας.

Με πολύ αγάπη και δικαιολογημένη υπερηφάνεια είδε τα παιδιά του να σταδιοδρομούν ως διακεκριμένοι δικηγόροι στη Νέα Υόρκη.

Υπέφερε και τραγικές απώλειες, όμως οπλίστηκε με θάρρος και υπομονή, αγωνίστηκε και στάθηκε όρθιος, πάντοτε με θετική σκέψη και στάση ζωής.

Δραστήριος και κοινωνικός, με διάθεση προσφοράς,  με την επιστροφή του στην Κεφαλλονιά δεν μπορούσε να μην συμμετέχει στα κοινά της περιοχής μας. Συμπορεύτηκε και αγωνίστηκε μαζί μας στην προσπάθεια να βοηθήσουμε τον τόπο μας.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Σκάλας και παρά τις δυσκολίες της προχωρημένης ηλικίας, αγωνίστηκε με καθημερινή παρουσία και δραστηριότητες, για να αντιμετωπίσει θέματα και προβλήματα της περισσότερο τουριστικής περιοχής της Κεφαλλονιάς.

Με τη συμπεριφορά, την παρουσία, τη δράση, την πορεία ζωής του, είχε την εκτίμηση και το σεβασμό των φίλων και των συνεργατών, των συμπατριωτών και της κοινωνίας.

Αφήνει μια ζωντανή παρακαταθήκη ιδίως στην οικογένεια του, στην οποία εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Καλό σου ταξίδι αγαπητέ μας Διονύση.

Ανδρέας Α. Ζαπάντης