«Αντιδήμαρχος» παρήγγειλε ποτά και ζήτησε 4.500€ ρέστα

Νέo κύμα απόπειρας ή τετελεσμένης εξαπάτησης επιχειρηματιών στη Βέροια. Ο Γιώργος Μακαρωνάς, ιδιοκτήτης κάβας ποτών, μίλησε για την δική του περίπτωση στην ραδιοφωνική εκπομπή Λαϊκά&Αιρετικά στον ΑΚΟΥ 99.6 και πως ξεσκέπασε τους επίδοξους δράστες. Το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιον άνδρα, ο οποίος προσποιήθηκε ότι είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Βέροιας Στέλιος Ασλάνογλου και ότι θέλει να κάνει μια παραγγελία ποτών για τα εγκαίνια της Γέφυρας Κούσιου!

Μάλιστα προέτρεξε ο απατεώνας να ζητήσει τραπεζικό λογαριασμό και να καταθέσει προκαταβολικά τα 490 ευρώ που του είπε ο κ. Μακαρωνάς ότι θα κόστιζε η παραγγελία. Σε δεύτερο τηλεφώνημα και μετά από αποστολή πλαστού καταθετηρίου τράπεζας που αναγραφόταν αντί του ποσού των 490, το ποσό των 4.900 ευρώ, ο απατεώνας που συνέχιζε να προσποιείται τον αντιδήμαρχο ζήτησε τα ρέστα, δηλαδή περίπου 4.400 ευρώ…

«Έγινε ένα λάθος και σας κατέθεσα αυτό το ποσό και πρέπει να μου επιστρέψετε στον λογαριασμό που σας στέλνω τα υπόλοιπα χρήματα γιατί τα χρειάζομαι», διευκρίνισε με θράσος ο απατεώνας. Ο κ. Μακαρωνάς άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά και διασταύρωσε ρωτώντας την τράπεζα ότι η συναλλαγή που επικαλείται ο δήθεν αντιδήμαρχος δεν έχει γίνει ποτέ και ότι το παραστατικό που του απέστειλαν ήταν πλαστό.

Στην συνέχεια επικοινώνησε με τον ίδιο τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Στέλιο Ασλάνογλου, ο οποίος του ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση και ότι ουδέποτε επικοινώνησε μαζί του, ωστόσο τον ενημέρωσε ότι πρόκειται για καλοστημένη απάτη, αφού είχαν ήδη προσπαθήσει να εξαπατήσουν και άλλους επιχειρηματίες του κλάδου στην Βέροια.

Στην συνέχεια ο κ. Μακαρωνάς απευθύνθηκε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το συμβάν με τα όποια στοιχεία είχε στο Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας, προκειμένου μέσα από τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που του έδωσε ο απατεώνας να οδηγηθούν οι διωκτικές αρχές στην σύλληψή του.

Σε επικοινωνία που είχε ο «ΛΑΟΣ» με τον αντιδήμαρχο κ. Ασλάνογλου, τόνισε την ανάγκη να είναι υποψιασμένοι οι πολίτες και ειδικά οι επαγγελματίες απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες εξαπάτησης. «Η συγκεκριμένη απάτη είχε να εμφανιστεί αρκετούς μήνες και ο τρόπος είναι ο ίδιος επικαλούμενοι πάντα οι απατεώνες ότι είναι κάποιο γνωστό πρόσωπο της πόλης με θέση ευθύνης και δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν χρησιμοποιήσει το όνομά μου», συμπλήρωσε ο κ. Ασλάνογλου. Επίσης υπογράμμισε την προσπάθεια που πρέπει να κάνει η Αστυνομία για να τους εντοπίσει χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μέσα από τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς που δίνουν.

Υπήρξαν ωστόσο και θύματα των επιτήδειων. Τελευταίο περιστατικό, το οποίο ανέφερε ο κ. Μακαρωνάς ήταν η περίπτωση βεροιώτη ζαχαροπλάστη που με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κατάφεραν να τον εξαπατήσουν και να του αποσπάσουν το ποσό των 2.500 ευρώ!!! Επίσης η ίδια απάτη επιχειρήθηκε σε πρατήρια καυσίμων και καταστήματα ηλεκτρικών ειδών στο παρελθόν.

Επομένως ιδιαίτερη προσοχή από όλους τους επαγγελματίες και μην προχωρείτε σε καμία κατάθεση χρημάτων, αν δεν διαπιστώσετε από την τράπεζά σας ότι οι συναλλαγές είναι πραγματικές για να μην είστε το επόμενο θύμα μιας οργανωμένης «μηχανής».

Πηγή: laosnews.gr