Τα μέτρα για την λειτουργία των οίκων ανοχής με τις αποστάσεις, το χρονικό περιθώριο και την πληρωμή με κάρτα, δημιουργούν προβλήματα.

Από χθες το πρωί, οι οίκοι ανοχής που είχαν μείνει κλειστεί για περίπου τρεις μήνες, έχουν ανοίξει τα λουκέτα τους και έχουν ξεκινήσει εκ νέου να λειτουργούν.

Ωστόσο, τίποτα δεν θυμίζει, όπως είναι λογικό, την προ κορονοϊού εποχή, καθώς υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται ως μέτρο πρόληψης για τον κορονοϊό.

Αυτά, κλήθηκε να τα σχολιάσει ο Θάνος Ασκητής στο χθεσινό LiveNews του Mega, εκφράζοντας τις σοβαρές αντιρρήσεις του για το κατά πόσο είναι εφικτό να τηρηθούν όλα αυτά…

«Τα μέτρα είναι σωστά. Αν τα δει κανείς αναλυτικά είναι σωστά για τα μέτρα πρόληψης ώστε να μην μολυνθούμε. Είναι όμως ανεφάρμοστα γιατί απευθύνονται σε ένα μυαλό ανθρώπων πολύ ψυχαναγκαστικό, εξαιρετικά αναλυτικό και πολύ προσεχτικό, που το σεξ το ίδιο ακυρώνεται μέσα από τη διαδικασία. 

Ο πελάτης ενός οίκου ανοχής που θα βρεθεί με ένα πληρωμένο σύντροφο θα βγάλει στοιχεία της φύσης του, θα αναζητήσει την ηδονή, άρα δεν μπορεί όλα αυτά να είναι μέσα στο μυαλό του. Είμαστε σε ανέφικτο έδαφος εφαρμογής αυτών των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια όμως αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν, λέγοντας: «Πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε τον εαυτό μας σε περιόδους κρίσης της υγειονομικής αρχής. Η ατομική ευθύνη, η αυτοεκτίμηση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου επιβάλλουν μια συμπεριφορά που και η σεξουαλικότητα είναι υποχρεωμένη να την υπηρετήσει. Ένας άνθρωπος από μία ανάσα του μπορεί να μολυνθεί από κορονοϊό.

Όταν λέει το μέτρο ότι πρέπει να έχεις μια σεξουαλική επαφή σε στάση τέτοια που η μία κεφαλή από την άλλη να απέχουν σε απόσταση ενός αντιβραχίου, αυτός είναι ανέφικτο να γίνει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Τα 15 λεπτά θα προκαλέσουν άγχος επίδοσης και απόδοσης. Δεν αναφέρομαι στην κάρτα. Ένας παντρεμένος άνδρας δεν μπορεί να πληρώσει με κάρτα έναν οίκο ανοχής. Υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κουλτούρα ενός λαού που έχει μάθει να έχει εξωστρέφεια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν συνηγορώ εγώ στην αντίληψη, παρότι τα μέτρα είναι μελετημένα και αν εφαρμοστούν – που θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν στην πράξη – βάζουν σε πολύ χαμηλό κίνδυνο την της μόλυνσης».

Πηγή: gazzetta.gr
Προηγούμενο άρθροΔήμος Ληξουρίου: Προχωράει ο δρόμος της Κοντογεννάδας-Έργο 71.000 ευρώ (απόφαση)
Επόμενο άρθροΔήμος Ληξουρίου: Εξοπλίζονται 11 παιδικές χαρές-Έργο 172.000 ευρώ (λίστα-απόφαση)