Αντικαπνιστικός: Νέο κόλπο τζαμπατζήδων σε καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

Βγαίνουν από τα μπαρ για να καπνίσουν και γίνονται… καπνός – Πονοκέφαλος για ιδιοκτήτες καταστημάτων

Του Μιχαήλ Λιάπη

Το ένα χαστούκι μετά το άλλο τρώνε οι ιδιοκτήτες καφέ μπαρ του κέντρου της πόλης της Θεσσαλονίκης. Πρώτα, με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που είδαν την πελατείας τους να μειώνεται αισθητά και τώρα με τους… «τζαμπατζήδες» καπνιστές.

Καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης της Θεσσαλονίκης που μίλησαν στο TyposThes έκαναν λόγο για την εμφάνιση ενός νέου είδους «τζαμπατζή» του… «καπνιστή πιστολέρο». Όπως εξήγησαν, με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αυξήθηκαν και αυτοί που φεύγουν χωρίς να πληρώσουν.

Η μέθοδος του «καπνιστή πιστολέρο»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, οι «τζαμπατζήδες» έρχονται στο κατάστημα, κάθονται συνήθως στο μπάρ – παρέα 2 ατόμων- παραγγέλνουν ποτά, ακριβά συνήθως, και πηγαίνουν έξω από το κατάστημα για να καπνίσουν φορώντας και τα μπουφάν τους λόγω του κρύου. Αυτό επαναλαμβάνεται δύο με τρείς φορές για να μην υποπτευθεί τίποτα κανείς. Έπειτα, και αφού έχουν πιεί αρκετά ποτά βγαίνουν για να καπνίσουν… και δεν ξαναγυρνούν ποτέ για να πληρώσουν. Μάλιστα όπως ανέφεραν για να μην υποπτευθεί κανείς κάτι, αφήνουν τα ποτά τους στη μέση.

«Δεν μπορείς να τους πεις κάτι»

Καταστηματάρχες εξηγώντας την εμφάνιση του νέου είδους «εξαπάτησης» ανέφεραν ότι λόγω ψύχους, είναι λογικό κάποιος να πάρει το μπουφάν του προκειμένου να βγει να καπνίσει εκτός του καταστήματος. Παράλληλα είπαν ότι δεν μπορείς να απαγορεύσεις και στον άλλο της «παρέας» να βγει και αυτός προκειμένου να καπνίσει.

«Το έχω κάνει αρκετές φορές»

Μάλιστα, άτομο που έχει φύγει από κατάστημα χωρίς να πληρώσει με το πρόσχημα πως πάει να κάνει τσιγάρο μίλησε στο TyposThes και ανέφερε ότι έχει χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη μέθοδο αρκετές φορές και δεν τον αντιλήφθηκε κανείς.

Πηγή: typosthes.gr