Αντικαπνιστικός: Ζακυνθινός επιχειρηματίας καταστρέφεται επειδή εφαρμόζει το νόμο

Με την «καταστροφή» του φλερτάρει ένας πολύ γνωστός Ζακυνθινός επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης, ο οποίος έχει χάσει τον ύπνο του από την κάθετη πτώση της δουλειάς του με αιτία το ότι εφάρμοσε πιστά τη νομοθεσία για τον αντικαπνιστικό.

Το ζήτημα δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, διότι η Ζάκυνθος εξακολουθεί να αποτελεί τον «ελληνικό παράδεισο» της ανομίας, αφού στα πλέον κεντρικά και επώνυμα στέκια της πόλης οι καπνοί από τα τσιγάρα φαίνονται από την Γλαρέντζα!

Μπορεί να μην άνοιγε μύτη και όλοι να είναι ευχαριστημένοι με την πρότερη κατάσταση της ελεεινής συνύπαρξης καπνιστών και μη, όμως το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τις προσωπικές δεσμεύσεις και οδηγίες του ίδιου του Ελληνα πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, πως η Ελλάδα επί των ημερών του, θα εφαρμόσει κάθετα, τον αντικαπνιστικό νόμο. Έτσι οι μη καπνιστές δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε διαδικασίες οξείας αντιπαράθεσης με τους επιχειρηματίες αλλά και τους καπνίζοντες.
Κάποια καταστήματα εστίασης (cafe bar) εξετάζοντας τα νέα δεδομένα, προφανώς μέτρησαν ότι ο καφές πάει με το τσιγάρο, που σημαίνει ότι παρανομώντας εξακολουθούν να έχουν φανατικούς πελάτες τους καπνίζοντες…

Το ζήτημα είναι, τι κάνει ή τι μπορεί να κάνει, ή τι διάθεση έχει για να κάνει… η αστυνομική διεύθυνση Ζακύνθου… το λιμεναρχείο και γενικότερα οι αστυνομικές αρχές.

Πασίγνωστος Ζακυνθινός επιχειρηματίας, έσπευσε (με σοβαρά έξοδα διαμόρφωσης χώρων) να εφαρμόσει κατά γράμμα τον αντικαπνιστικό νόμο, με αποτέλεσμα, σήμερα να βλέπει την επιχείρησή του να καταρρέει, αφού οι καπνιστές… φουμάρουν ελεύθερα σε άλλα στέκια!
Ο ίδιος, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι μέσα στην απελπισία του, τις επόμενες μέρες θα παει να δει προσωπικά τον υπουργό υγείας κ. Κικίλια, προκειμένου να του εξηγήσει γιατί η Ζάκυνθος αποτελεί εξαίρεση του κανόνα, όταν από το τελευταίο χωριό μέχρι την μεγαλύτερη ελληνική πόλη, τα καταστήματα εστίασης εφαρμόζουν το νόμο. Ο ίδιος αναφέρει ότι σύντομα θα ενημερώσει και το γραφείο του πρωθυπουργού, διαπιστώνοντας ότι ακόμη και οι καπνιστές αστυνομικοί, κάνουν τα «στραβά μάτια»…

Θα αναρωτηθεί κάποιος, μα εδώ υπάρχουν παρανομίες και ανομίες οι οποίες εξόφθαλμα απειλούν περιουσίες και ενίοτε ανθρώπινες ζωές… και θα κοιτάξουμε το φουμάρισμα;

Είναι και αυτή μια άποψη… πλην όμως, σε ετούτο το νησί ποτέ δεν θα μπει τάξη… γιατί εμείς δεν θέλουμε να μπει…. μας αρέσει όπως είναι… χύμα!

Κ.Τ.

Πηγή: imerazante.gr