Απάτη με θαλασσινά στέλνει στη φυλακή για 723 χρόνια ιδιοκτήτες εστιατορίου

Δύο ιδιοκτήτες εστιατορίου καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 723 ετών, καθώς εξαπάτησαν τους πελάτες μια μια διαφήμιση θαλασσινών.

Στη φυλακή θα περάσουν τα επόμενα… 723 χρόνια της ζωής τους οι Apichart Bowornbancharak και Prapassorn Bawornban.

Οι δυο τους ήταν ιδιοκτήτες του εστιατορίου Laemgate Infinite στην Ταϊλάνδη και πουλούσαν κουπόνια σε πελάτες, με τα οποία θα μπορούσαν, λέει, να χρησιμοποιήσουν τον μπουφέ θαλασσινών σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη -σχεδόν- ποτέ, καθότι δεν «έβγαιναν», με αποτέλεσμα να γίνουν εκατοντάδες καταγγελίες δυσαρεστημένων πελατών.

Όπως αναφέρει το CNN, αμφότεροι ήξεραν πως η προσφορά τους δεν θα μπορούσε να εκπληρωθεί. «Ήταν αδύνατον να πουλήσουν τόσο υψηλής ποιότητας φαγητό, όπως εκείνο που διαφήμιζαν», ανέφεραν οι κατήγοροι, προσθέτοντας πως οι κατηγορούμενοι «δεν είχαν την πρόθεση να ανταποκριθούν σε όσα υποσχέθηκαν στο κοινό».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνολικά 347 πελάτες αγόρασαν τα συγκεκριμένα κουπόνια μετά από μια διαφήμιση που εμφανίστηκε στο Facebook και υποσχόταν φαγητό στην τιμή των 3 δολαρίων.

Η ποινή τους μειώθηκε από τα… 1.446 χρόνια που ήταν πριν ομολογήσουν, ενώ τους επιβλήθηκε και πρόστιμο 58.500 δολαρίων.

Στην Ταϊλάνδη είναι σύνηθες να πέφτουν τέτοιες «καμπάνες». Στην πραγματικότητα οι δύο άνδρες θα εκτίσουν περίπου 20 χρόνια κάθειρξης.

Πηγή: gazzetta.gr