Απελευθερώθηκαν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί στο Καμερούν

Απελευθερώθηκαν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι στο Καμερούν.

«Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους», αναφέρει σε ανάρτηση του στα social media o Υπ. Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αγωνία επικρατούσε για την απαγωγή οκτώ ναυτικών, μεταξύ των οποίων πέντε Ελλήνων, του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «HAPPY LADY» που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν, προχώρησαν ένοπλοι πειρατές μετά από επίθεση που πραγματοποίησαν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στο πλοίο επέβαιναν 28 μέλη πλήρωμα. Μεταξύ των απαχθέντων είναι ακόμα δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε ο τραυματισμός ενός Έλληνα από εξοστρακισμό σφαίρας. Πρόκειται για τον έναν 35χρονο ο οποίος είναι ο τρίτος μηχανικός του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «HAPPY LADY» . Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Μεταξύ των απαχθέντων ήταν και οι πέντε Έλληνες υπήκοοι. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.

Πηγή: eleftherostypos.gr