Απεβίωσε η πρώην πρόεδρος της Φιλοπτώχου της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα στο Μανχάταν

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πρώην πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα στο Μανχάταν Κόνι Παπούλα (Connie Papoulas) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 78 ετών.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το μεσημέρι της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020 (12.00) στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στη διεύθυνση 124 Wadsworth Avenue, New York, N. Y., 10033 και αναμένεται να παραστούν πρώην και νυν στελέχη της κοινότητας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, καθώς επίσης μέλη της κοινότητας και φίλοι.

Η πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα, Λυδία Βαγγέλου – Καλλιμάνη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη για τον θάνατο της Κόνι και τόνισε ότι «η κοινότητα και η Φιλόπτωχος θρηνούν για τον θάνατό της και προσεύχονται ο Θεός να αναπαύει την ψυχή της».

Η αείμνηστη πρώην πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα στο Μανχάταν Κόνι Παπούλα (Connie Papoulas).

Η εκλιπούσα, όπως επεσήμανε η κ. Καλλιμάνη, υπηρέτησε με πάθος της κοινότητα και την Αδελφότητα της Φιλοπτώχου και ότι στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας διετέλεσε και πρόεδρος της Αδελφότητας.

Η αείμνηστη ήταν η μόνη εν ζωή, καθώς οι γονείς της Γιώργος Παπούλας και Μπέσυ το γένος Δημητριάδη και η αδελφή της Ελένη είχαν πεθάνει χρόνια πριν.

Η αείμνηστη γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1942 στη Νέα Υόρκη. Οι γονείς της Γιώργος και Μπέσυ Παπούλα έφεραν στον κόσμο δύο κορίτσια την Ελένη και την Κόνι και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Η Κόνι μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο Τζορτζ Ουάσινγκτον έγινε δεκτή και αποφοίτησε με άριστα από το Σίτι Κόλετζ της Νέας Υόρκης  (CCNY) και το 1964 διορίστηκε δασκάλα στο Δημόσιο Σχολείο P.S. 173. Την διετία 1974-1975 δίδαξε στην Αμερικανική Βάση στην Γερμανία.

Μετά την συνταξιοδότησή της προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης και μοιραζόταν τον χρόνο μεταξύ της Νέας Υόρκης και της Φλόριδας.

Η αείμνηστη διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα, για την γενναιοδωρία, για την αγάπη για τον συνάνθρωπο και για την τον ελληνισμό και την εκκλησία.

Αιωνία της η μνήμη.

Πηγή: anamniseis.net