Απεβίωσε ο Ιωάννης Μωράκης από το Γουόλθαμ Μασαχουσέτης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών από ανακοπή καρδιάς στην πόλη Γουόλθαμ της Μασαχουσέτης ο Ιωάννης Μωράκης. Ο αείμνηστος γεννήθηκε στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης στις 15 Ιουνίου του 1930 εκ γονέων Αντωνίου και Νίτσας Μωράκη. Απεφοίτησε από το διάσημο Λύκειο Boston Latin High School και το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό κατά τον πόλεμο της Κορέας.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία W R Grace και στη συνέχεια πήγε στην εταιρεία Gillette Co. ενώ έλαβε και διεθνή διορισμό στη Βραζιλία και επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1985. Μετά την επιστροφή του ο Ιωάννης και η σύζυγός του Δήμητρα άνοιξαν τη δική τους επιχείρηση το John Anthony Gift Shop στην πόλη Κόνκορντ της Μασαχουσέτης, ενώ δραστηριοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Κόνκορντ.

Ηταν επί μακρά σειρά ετών μέλος στην κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ Μασαχουσέτης, ενώ από το 1986 και μετά στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Weston της Μασαχουσέτης, στην οποία πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες ιδιαίτερα στον τομέα της εικονογραφίας. Ηταν επίσης μέλος της χορωδίας. Ο αείμνηστος με την σύζυγό του Δήμητρα ήταν ιδιαίτερα γνωστοί και αγαπητοί στα παιδιά της κοινότητας διότι κάθε χρόνο υποδυόταν τον Αγιο Βασίλη και μοίραζαν δώρα στήνοντας κάθε χρόνο το χωριό Dinken’s.

Μετάγγισε την αγάπη και εκτίμησή του για την ελληνική κληρονομιά στην οικογένειά του. Λόγω των περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στον ναό του Αγίου Δημητρίου του Weston και ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο Mt. Auburn του Κέμπριτζ Μασαχουσέτης.

Πηγή: ekirikas.gr