ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Απέλυσαν Πατρινό ηθοποιό… λόγω εγκυμοσύνης

«Σε άλλα νέα, σήμερα απολύθηκα λόγω… εγκυμοσύνης». Αυτό έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Πατρινός ηθοποιός Άγγελος Ανδριόπουλος που τον έχουμε απολαύσει τόσο στο σανίδι όσο και στην μικρή οθόνη μέσα από γνωστές σειρές όπως οι “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα”, “Άγριες μέλισσες” αλλά και την “Άγιος Παΐσιος. Από τα Φάρασα στον ουρανό”..

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, όμως συνεχίζοντας την ανάρτησή του, ο Άγγελος Ανδριόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Να κλείνεις μια συμφωνία για καλοκαιρινή παράσταση, να δίνεις τα χέρια και δύο μήνες μετά, ύστερα από κάποιες πρόβες και ενώ έχεις δεσμεύσει την καλοκαιρινή σου περίοδο, να σε παίρνει ένα μεσημέρι τηλέφωνο η παραγωγή και να σου λέει “ότι ο σκηνοθέτης αποφασίζει να διακόψει την συνεργασία γιατί ανησυχεί ότι δεν θα βγάλεις την παράσταση σε περίπτωση που την συγκεκριμένη ημερομηνία γεννήσει η σύζυγός σου”

Δυστυχώς λοιπόν, ενώ οι γυναίκες προσπαθούν ακόμα μετά από δεκαετίες να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και μετά -στην Ελλάδα του 2023- υπάρχουν και περιπτώσεις απολύσεων ανθρώπων που πρόκειται να γίνουν μπαμπάδες, με σκοπό να μη βλάψουν (με την χαρά τους..?) το καλό? Τον στόχο? μιας παράστασης…”.

πηγή: flamis.gr