Απίστευτο! Επέστρεψε το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αττικής (video)

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας μπορεί να μην έχουν αρθεί ακόμα, αλλά η κίνηση στους δρόμους της Αττικής έχει ήδη επιστρέψει. Οι κάμερες του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ) της Περιφέρειας Αττικής κατέγραψαν την Τρίτη (28/4) μποτιλιάρισμα στη λεωφόρο Αμαλίας, από το ύψος της Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ο Κίμων Λογοθέτης, σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, τόνισε στον «Αθήνα 98.4» πως την περασμένη Δευτέρα (27/4) καταγράφηκε αύξηση της κίνησης κατά 33% σε σχέση με τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, όταν τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα

Σύμφωνα με τον Ελεύθερό Τύπο, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε τη Δευτέρα 27 Απριλίου στη βεβαίωση 56 παραβάσεων για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας σε όλη την Ελλάδα. Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 29 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Από την έναρξη του μέτρου έως σήμερα έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.301 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 845 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.611 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα. Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 56.028 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις και συνελήφθησαν 9 άτομα. Από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 533 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 509 άτομα.

Δείτε το βίντεο από το enikos.gr

Πηγή: aftodioikisi.gr