Απίστευτο βίντεο: Μια ολόκληρη γειτονιά κλείδωσε και στη συνέχεια καταδίωξε διαρρήκτες!

Οι διαρρήκτες της συμφοράς πιάστηκαν στα πράσα από νέους, γέρους, παιδιά και σκυλιά!

Οταν η γειτονιά παίρνει το νόμο στα χέρια της… Θα μπορούσε να είναι τίτλος από ταινία, όμως το σενάριό είναι πέρα για πέρα αληθινό, καθώς γράφτηκε τη Δευτέρα (8/6) στη Νέα Σμύρνη. Εκεί λοιπόν, σε μία πολυκατοικία που βρίσκεται επί της οδού Δαρδανελίωνένοικοι της πολυκατοικίας επέστρεφαν στην έδρα τους από μικρή εξόρμηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Κατά την άφιξή τους, αντιλήφθηκαν ύποπτη κινητικότητα στην πολυκατοικία, στην οποία είχαν τελικά εισβάλει… ποντικοί! Δύο διαρρήκτες βρίσκονταν στην πολυκατοικία και οι ένοικοι κινήθηκαν αστραπιαία κλειδώνοντας την κεντρική πόρτα εισόδου. Δημιουργήθηκε πανικός με φωνές, κουδούνια και γενικότερο ξεσηκωμό γειτονιάς και πολυκατοικίας και οι πανικόβλητοι διαρρήκτες διέφυγαν πηδώντας από μπαλκόνι πρώτου ορόφου. Ηδη, είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία που έφτασε στο σημείο σε σύντομο χρονικό διάστημα, όμως η… μισή δουλειά είχε ήδη γίνει από τη γειτονιά.

Αρχικά, ένας γείτονας περνούσε εκείνη τη στιγμή από το σημείο έχοντας βγάλει το σκυλί του για βόλτα. Αρχισε να τους καταδιώκει λοιπόν μαζί με άλλους περίοικους που αντιλήφθηκαν τι γινόταν και ξαφνικά έτρεχε ξωπίσω τους μια ολόκληρη γειτονιά! Χαρακτηριστικές είναι οι μαρτυρίες συμμετεχόντων στην καταδίωξη των ληστών, που ανέφεραν ότι «ακόμα και γυναίκες και παιδιά έτρεχαν μαζί μας», ενώ σε ερώτηση για το αν σκέφτηκαν ότι μπορεί να κινδύνευαν από τους κακοποιούς σε περίπτωση που είχαν κάποιο όπλο, αποκρίθηκαν ότι «εκείνη τη στιγμή, αναγνωρίζεις τον κίνδυνο αλλά δρας ασυναίσθητα».

Τελικά και ύστερα από λίγη ώρα, οι γείτονες προεξάρχοντος του άνδρα με τον σκύλο, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν δράστη στην οδό Εύξεινου Πόντου και τον παρέδωσαν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που έφτασε στο σημείο!  Ο δράστης, γεωργιανής καταγωγής, είχε πάνω του χρυσαφικά και χρήματα, ενώ όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, οι διαρρήκτες είχαν εισβάλει στο σπίτι της οικογένειας που τους κλείδωσε μέσα στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας και ειδοποίησε την Αστυνομία!

Δείτε το βίντεο εδώ

Πηγή: ethnos.gr