Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να φτάσει στη Ζάκυνθο το πλοίο Azimut της εταιρείας Joy Cruises που για δεύτερη φορά φέτος θα εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των νησιών του Ιονίου. Θυμίζουμε πως η γραμμή είναι επιδοτούμενη και ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει με ένα πλοίο και με οικονομικό εισιτήριο από το βορειότερο νησί του Ιονίου, την Κέρκυρα στο νοτιότερο που είναι η Ζάκυνθος.

Στάση και στο Μεγανήσι για το πλοίο που εγκαινίασε πέρυσι τη διασύνδεση των νησιών

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθημερινά εκτός Κυριακής με αφετηρία την Κέρκυρα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και τη Ζάκυνθο κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως φέτος, το πλοίο θα πραγματοποιεί στάση και στο Μεγανήσι, στο λιμάνι του οποίου θα επιβιβάζει και θα αποβιβάζει επιβάτες. Η περσινή «εξαίρεση» του συγκεκριμένου νησιού από το δρομολόγιο του πλοίου είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις από τους κατοίκους και τους φορείς του Μεγανησίου που έκαναν λόγο για άνιση μεταχείριση των νησιών.

Το πλοίο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα από το λιμάνι της Κέρκυρας στις 6.30 το πρωί και αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Ζακύνθου στις 14.30 το μεσημέρι. Ωστόσο η περσινή εμπειρία έχει δείξει πως τα ωράρια δεν μπορούσαν να τηρηθούν με ακρίβεια. Η αναχώρηση από το λιμάνι της Ζακύνθου θα γίνει την Τρίτη στις 6.30.

Το δρομολόγιο που θα ακολουθείται θα είναι Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Μεγανήσι, Ιθάκη, Σάμη Κεφαλονιάς και Ζάκυνθος.

Το πλοίο έχει μήκος 30 μέτρα, μέγιστο πλάτος 6 μέτρα και χωρητικότητα 170 άτομα, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς αυτοκινήτου. Τα δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί και ξεκινούν τη Δευτέρα 22 Απριλίου, ολοκληρώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, αναμένεται να αποσαφηνιστεί που θα γίνεται η πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι. Πέρυσι, η αγκυροβόληση γινόταν αρχικά στην Λομβάρδου, απέναντι ακριβώς από το ταξιδιωτικό γραφείο που και φέτος θα κάνει την πρακτόρευση και στην συνέχεια η εξυπηρέτηση των επιβατών γινόταν στον τραπεζοειδή, κάτι που φέτος είναι αδύνατο λόγω της κατάστασης που προκλήθηκε από το σεισμό.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αναδημοσίευση από www.ermisnews.gr