Απόφαση απαγόρευσης των αμβλώσεων στις ΗΠΑ: Κανείς δεν σκέφτηκε το πιο βασικό…

Θα μας έκανε τεράστια εντύπωση, θα μας προκαλούσε σοκ, θα μας εξέπληττε και διάφορα άλλα «θα», αν δεν το είχαμε πάρει προ πολλού απόφαση πως σε παγκόσμιο επίπεδο (με τη χώρα μας να κρατάει ψηλά την σημαία του πρωτοστάτη) κινούμαστε με την ταχύτητα του φωτός προς τους Σκοτεινούς Αιώνες.

Η είδηση περί απαγόρευσης των αμβλώσεων στις ΗΠΑ απλά επιβεβαίωσε του ισχυρισμού το αληθές, καθώς μιλάμε για μία απόφαση που, όπως είπε και ο πρόεδρος Μπάιντεν στην ομιλία του, γύρισε την Αμερική 150 χρόνια πίσω.

Για όσους αποφάσισαν να μείνουν μόνοι με τον εαυτό τους τις τελευταίες ώρες, ιδού μία σύντομη περίληψη του τι ακριβώς συνέβη: το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε προηγούμενη απόφασή του, που χρονολογείται στο 1973, με την οποία δινόταν το δικαίωμα στις γυναίκες να αποφασίζουν τη διακοπή της κύησης.

Απόφαση απαγόρευσης των αμβλώσεων στις ΗΠΑ: Κανείς δεν σκέφτηκε το πιο βασικό...

Οι Πολιτείες θα μπορούν πλέον να απαγορεύουν τη διαδικασία. «Το Σύνταγμα δεν εκχωρεί το δικαίωμα σε άμβλωση», αναφέρει η απόφαση, στην οποία διαβάζουμε ακόμα πως «η εξουσία για τη ρύθμιση των αμβλώσεων πρέπει να επιτρέψει στον λαό και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του». 

Έξι από τους εννέα δικαστές που κλήθηκαν να πάρουν την σημαντικότατη απόφαση ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης, με τους τρεις εξ αυτών να έχουν διοριστεί από (κρατηθείτε για να μην είναι επώδυνη η πρόσκρουση από την πτώση από τα σύννεφα) τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ένας Τραμπ ο οποίος έσπευσε να πανηγυρίσει για το αποκρουστικό νέο, κάνοντας λόγο για «Θέλημα θεού»…

Απόφαση απαγόρευσης των αμβλώσεων στις ΗΠΑ: Κανείς δεν σκέφτηκε το πιο βασικό...

Στο διάγγελμά του ο πρόεδρος Μπάιντεν κατέστησε σαφή την αντίθεσή του, καλώντας το Κογκρέσο να δράσει και επιτιθέμενος στους Ρεπουμπλικάνους δήλωσε πως οι γυναίκες, εξαιτίας των όσων συνέβησαν σήμερα, θα κληθούν σε αρκετές περιπτώσεις να μεγαλώνουν τα παιδιά των βιαστών τους.

«Φανταστείτε μια γυναίκα να πρέπει να βιώνει τις τραγικές συνέπειες ενός επεισοδίου που εκτυλίχθηκε σε βάρος της. Με συγκλονίζει αυτό», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Το πραγματικά σημαντικό, ωστόσο, δεν είναι αν αισθάνονται… δικαιωμένοι οι φονταμενταλιστές (που το να προσπαθήσεις να τους εξηγήσεις τ’ απολύτως στοιχειώδη έχει ίσες πιθανότητες «επιτυχίας» με το να πείσεις έναν άρρωστο Ολυμπιακό να γίνει Παναθηναϊκός και το αντίστροφο), αν ο Τραμπ επιχαίρει για την «νίκη» του ακόμα κι αν δεν βρίσκεται πλέον στον προεδρικό θώκο ή το πώς έφτασε σε αυτό το έσχατο σημείο κατρακύλας η Αμερική.

Όχι.

Το σημαντικότερο εξ όλων είναι πως με την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ κινδυνεύουν πλέον χιλιάδες (ου μην και πολύ παραπάνω) γυναίκες, οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Ο λόγος, απλός: μια γυναίκα που θέλει να κάνει έκτρωση δεν πρόκειται να πάψει να το θέλει επειδή κάποιος της το… απαγόρευσε (λες και είχε το δικαίωμα). Θα βρει τον τρόπο να το κάνει, δυστυχώς, κρυφά και σε αμφιβόλου «ποιότητος» δομές υγείας.

Κοινώς, θα καταλήξουν στα χέρια του κάθε «χασάπη» είτε εντός είτε εκτός των ΗΠΑ, αντί να κάνουν την επέμβαση σε ένα κανονικό ιατρείο-κλινική-νοσοκομείο, με έναν κανονικό γιατρό, ο οποίος δε θα έχει διαβάσει μόνο τα SOS από το βιβλίο «Εισαγωγή στη γενική χειρουργική» και το μόνο που θα τον νοιάζει θα είναι να βάλει στην τσέπη 2000, ας πούμε, δολάρια «μαύρα».

Απόφαση απαγόρευσης των αμβλώσεων στις ΗΠΑ: Κανείς δεν σκέφτηκε το πιο βασικό...

Ο κίνδυνος για τις δύσμοιρες γυναίκες που θα βρεθούν σε μία τέτοια κατάσταση (αν κι εφόσον η Πολιτεία τους αποφανθεί πως δε δικαιούνται να κάνουν άμβλωση) δεν είναι κάτι θεωρητικό, κάτι που κινείται στην σφαίρα της καλπάζουσας φαντασίας, αλλά κάτι πέρα για πέρα «απτό».

Το να πει κανείς εκ νέου το προφανές (δικό τους το σώμα, δική τους και η όποια απόφαση) ίσως και να είχε νόημα αν η κοινωνία ακολουθούσε τις χρονολογικές επιταγές του ημερολογίου και συμπεριφερόταν σα να βρισκόμαστε πράγματι στο 2022.

Τι κρίμα, αλήθεια, που ο Μεσαίωνας έχει αντικαταστήσει το «τώρα».

Πηγή: menshouse.gr