Ο 10χρονος Μιχαήλ έχασε τη ζωή του το 2014 κάνοντας «μπανάνα» στη Μύκονο και το βράδυ της Παρασκευής (4/2/22), γράφτηκε ο επίλογος της υπόθεσης, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου.
Το δυστύχημα έγινε στην παραλία «Καλό Λιβάδι» της Μυκόνου όταν το παιδί, που έπαιζε το θαλάσσιο παιχνίδι με τρεις φίλους του, παρασύρθηκε από ταχύπλοο σκάφος τοπικής επιχείρησης θαλάσσιων σπορ.
Η απόφαση σταθμός και οι ποινές
Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης, με τις εξής ποινές:
Στο χειριστή του ταχυπλόου επιβλήθηκαν 4 χρόνια φυλάκισης με αναστολή.
Στον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του κέντρου θαλασσίων σπορ στο Καλό Λιβάδι επιβλήθηκαν 5 χρόνια κάθειρξης, την οποία λόγω του ότι είναι άνω των 70 ετών θα την εκτίσει από το σπίτι του στη Μύκονο.
Τέλος, στην υπεύθυνη ασφαλείας και συνιδιοκτήτρια της επιχείρησης επιβλήθηκε ποινή τριών ετών με αναστολή σύμφωνα με το logotypos.gr.
«Μία απόφαση σταθμός για τη Δικαιοσύνη γιατί πλέον όσοι προκαλούν θανάτους στα θαλάσσια σπορ, θα ξέρουν και θα γνωρίζουν ότι η ποινή που θα τους επιβληθεί δε θα είναι μια πλημμεληματική ποινή που θα έχει σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλά θα είναι μία κακουργηματική ποινή που θα αφορά θανατηφόρο έκθεση» είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που ήταν πολιτική αγωγή και συνήγορος κατηγορίας.
Πατέρας Μιχαήλ: «Για κάθε έγκλημα υπάρχει και τιμωρία»
«Η απόφαση είναι σταθμός για την ελληνική δικαιοσύνη, για την κοινωνία και για την προσπάθειά μας. Και οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για κακουργηματικές πράξεις. Από σήμερα, όσοι καταπατούν τους νόμους και τους κανονισμούς, ξέρουν ότι για κάθε έγκλημα υπάρχει πλέον και τιμωρία» είπε ο Παναγιώτης Πασχαλάκης, πατέρας του αδικοχαμένου Μιχαήλ…
«Θεωρούμε ότι αποδόθηκε Δικαιοσύνη, γιατί το δικαστήριο είδε ότι ο νεαρός οδηγός του ταχυπλόου έκανε ένα λάθος αλλά ευτυχώς το δικαστήριο του έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία… Το δικαστήριο έκρινε ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε μεγαλύτερη ποινική ευθύνη από τον νεαρό οδηγό και για αυτό του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών με έκτιση στην κατοικία» είπε ο Γιάννης Παραδείσης, συνήγορος υπεράσπισης του οδηγού του ταχυπλόου.
Πηγή: newsit.gr