ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: Ελάχιστοι εκπαιδευτικοί στην Πάτρα έκαναν το τεστ – ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Απογοητευτική ήταν η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας στο κάλεσμα για προληπτικό έλεγχο καθώς μόνο το 1/5 προσήλθε για να υποβληθεί σε τεστ ενόψει της αυριανής επαναλειτουργίας των σχολείων.

Χθες, δεύτερη μέρα πραγματοποίησης του προληπτικού ελέγχου κατά του κορωνοϊού μέσω rapid test, προσήλθαν 308 εκπαιδευτικοί ενώ προχθές άλλοι 214, δηλαδή 522 στο σύνολο των 2.500 εκπαιδευτικών. Στην Ηλεία προσήλθαν 318 στους 1.200 εκπαιδευτικούς. Ολα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

Μάλιστα ο συντονιστής του ΕΟΔΥ στην περιοχή Χαράλαμπος Μπακόπουλος σχολιάζοντας το γεγονός σημείωσε στην «Φ» πως «ο καθένας φέρει την ευθύνη του απέναντι στον εαυτό του και την κοινωνία. Εμείς ήμασταν έτοιμοι να τους εξυπηρετήσουμε όλους. Περιμέναμε μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ σήμερα θα πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικό έλεγχο με rapid test στους οδηγούς στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, αύριο θα γίνουν τεστ στο χώρο του ΚΕΤχ και μεθαύριο στο προσωπικό της Αστυνομικής Δ/νσης Αχαΐας και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες για να υπάρξει θωράκιση της κοινωνίας.

Πηγή: flamis.gr